130 millioner kroner til udvikling af fremtidens fødevarer
29 projekter med fokus på produktion af bæredygtige fødevarer har fået støtte fra Miljø- og Fødevareministeriet.

- Det er spændende med alle de nye og innovative projekter under GUDP, der kan være med til at sikre, at vi får flere fødevareprodukter, som er bæredygtige alternativer til nuværende produkter, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.
Bekæmpelse af demens med økologisk mælk, bedre smag i alkoholfri øl og emballage, der mindsker madspild er nogle af de projekter, som netop har fået støtte fra Miljø- og Fødevareministeriet i Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP). Samlet er der i efteråret 2018 blevet uddelt 130 millioner kroner fordelt på 29 projekter.
Pengene blev tildelt de forskellige projekter i slutningen af november. Ud af de 130 millioner kroner blev 10 millioner kroner givet til projekter, der skal fremme grøn bioraffinering og 25 millioner kroner blev givet til økologi-projekter.
- Det er spændende med alle de nye og innovative projekter under GUDP, der kan være med til at sikre, at vi får flere fødevareprodukter, som er bæredygtige alternativer til nuværende produkter, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.