bannerPos

Ingeniører bygger avanceret fødevareprinter

12-12-2019 07:00

Ingeniører på Aarhus Universitet har brugt de seneste år på at syvdoble fødevareprinternes kunnen i forhold til modellerne på markedet, og de er i gang med at bygge verdens mest avancerede fødevareprinter i undseelige bygninger bag et autoværksted i det nordlige Aarhus, skriver FødevareWatch.

Det er ingeniører fra en afdeling af Aarhus Universitets Institut for Ingeniørvidenskab, der skaber prototyperne til fremtidens produkter. Det skal ende med at blive verdens hidtil mest avancerede 3D-printer til fødevarer, ifølge netmediet. Fra sommeren 2020 kan printeren efter planen tilbyde forskellige snacks, som er berigede eller proteinmættede, og de skal afprøves af en udvalgt gruppe af patienter med synkebesvær.

Ingeniørerne har prøvet sig frem med at bygge printere til så forskellige fødevarer som cheesecakes, gel, mousser, oste, fyldt chokolade og sågar pandekager undervejs, men nu handler det snart om at forfine printeren og afslutte eksperimentfasen, siger lektor Mogens Hinge til FødevareWatch.

Forskningsprojektet foregår ifølge netmediet i et samarbejde med Teknologisk Institut, Københavns Universitet, Create it Real og Aarhus Universitet, ligesom Arla Foods og DuPont er med.

Tror på godt udbytte i øko-havre til gryn

Landmand Hans Dam, Maglehøjgård, høster tirsdag havre og hvede lidt syd for Kirke Hyllinge på Sjælland.

Hvedeprisen falder i Rusland

Der er nu sat et midlertidigt høstpres på hvedeprisen her i Europa. Grunden skal vi finde i Rusland, hvor eksportprisen i sidste uge begyndte at falde, efter tre ugers kontinuerlig stigning.

Markant flere handler med ejendomme i år

Agri Nord oplever et markant øget salg af landbrugsejendomme. Det er alle typer af ejendomme, fortæller teamleder.

Handlen med landbrugsejendomme på vej op

Den landsdækkende formidler af ejendomme, Landbrugsmæglerne, oplever, at markedet er ved at komme sig efter at have været mærket af coronakrisen i marts, april og noget af maj måned.

Tæm din nye orne før den sætter tænderne i dit ben

- Husk på, at selv små tænder kan skære et stort hul i benet, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen i Velas-Avisen.

Danske landmænd skal bruge mindre glyphosat for at undgå muligt forbud

Europaparlamentariker Asger Christensen opfordrer til at holde igen med glyphosat.
Side 1 af 1888 (37758 artikler)Prev1234567188618871888Next