Ingeniører bygger avanceret fødevareprinter

Ingeniører på Aarhus Universitet har brugt de seneste år på at syvdoble fødevareprinternes kunnen i forhold til modellerne på markedet, og de er i gang med at bygge verdens mest avancerede fødevareprinter i undseelige bygninger bag et autoværksted i det nordlige Aarhus, skriver FødevareWatch.

Det er ingeniører fra en afdeling af Aarhus Universitets Institut for Ingeniørvidenskab, der skaber prototyperne til fremtidens produkter. Det skal ende med at blive verdens hidtil mest avancerede 3D-printer til fødevarer, ifølge netmediet. Fra sommeren 2020 kan printeren efter planen tilbyde forskellige snacks, som er berigede eller proteinmættede, og de skal afprøves af en udvalgt gruppe af patienter med synkebesvær.

Ingeniørerne har prøvet sig frem med at bygge printere til så forskellige fødevarer som cheesecakes, gel, mousser, oste, fyldt chokolade og sågar pandekager undervejs, men nu handler det snart om at forfine printeren og afslutte eksperimentfasen, siger lektor Mogens Hinge til FødevareWatch.

Forskningsprojektet foregår ifølge netmediet i et samarbejde med Teknologisk Institut, Københavns Universitet, Create it Real og Aarhus Universitet, ligesom Arla Foods og DuPont er med.

Læs også