Ny formand vil arbejde for sammenhold og flere medlemmer

Som ny formand for Familielandbruget vil Anders Lynge Kjær som det første arbejde for langt flere medlemmer i familielandbruget, som han mener har enormt potentiale.

Michael Thomsen, Familielandbruget LRS-Vejle, er ny næstformand i Familielandbruget. Foto: John Ankersen

Det blev i høj grad det kampvalg, der var lagt op til, da Familielandbruget i forbindelse med årsmødet skulle finde sin nye formand.

Tre kandidater kæmpede om formandsposten, og der skulle hele to valgrunder til, før den endelige formand kunne kåres.

Anders Lynge Kjær er nu ny formand for Familielandbruget, og han kom i sit indlæg inden valget ind på nogle af de vigtige områder, han som formand vil arbejde for.

- Det første jeg vil, er at få set indad. Fra nord til syd og øst til vest skal vi være enige. Sammen skal vi have flyttet toget, og ja, mener medlemstallet, lød det fra Anders L. Kjær, der samtidig konstaterede at han mener, at der er et enormt grundlag at rekruttere nye medlemmer fra.

Og den nye formand så også fremad politisk.

- Når jeg kigger ind i den grønne trepart, ser jeg enormt mange muligheder for de små og mellemstore bedrifter, konstaterede Anders L. Kjær.

43-årige Anders Lynge Kjær, der er kødkvægsproducent ved Frøstrup, er bestyrelsesmedlem i Familielandbruget Vestjylland og vandt den anden valgrunde over Peter Jørgen Kock, formand for Familielandbruget Vestjylland. Den tredje kandidat var Niels Jørgen Thomsen, formand for Østjydsk Familielandbrug.

Ny næstformand i Familielandbruget blev Michael Jakobsen, næstformand Familielandbruget LRS-Vejle, der blev valgt uden modkandidater. Han afløser Henrik Bertelsen, der ikke ønskede at stille op igen.

Læs også