Nye datoer for historiske generalforsamlinger

Sidst i juni er der ordinær generalforsamling i både Gefion og i Østdansk Landboforening, hvor den planlagte udskiftning på formandsposten omsider bliver en realitet.

GENERALFORSAMLINGER Med mere end tre måneders forsinkelse – som følge af corona-pandemien – kan Jørgen Petersen i slutningen af juni overlade formandsposten i Østdansk Landboforening til Ole Elbæk.

65-årige Jørgen Petersen proklamerede således allerede i januar, at han efter mere end 30 år på posten ikke ønskede genvalg som formand på generalforsamlingen tirsdag den 17. marts.

Næstformanden gennem de seneste otte år, Ole Elbæk, meldte sig klar til at overtage tronen, men corona-situationen og nedlukningen af Danmark, der blandt andet medførte masseaflysninger af diverse arrangementer, udskød altså det planlagte formandsskifte.

Det kommer nu i stedet til at ske mandag den 29. juni, hvor Østdansk Landboforening klokken 19 til 20 holder en kort generalforsamling i foreningens lokaler i Rønnede.

Opfordring om tilmelding

Dagen før Østdansk Landboforening tilbage i marts skulle have afviklet sin ordinære generalforsamling, havde Gefion indkaldt til generalforsamling, og Gefion har nu også sat dato for årsmødet, som holdes i landbocentret ved Sorø torsdag den 25. juni klokken 19 til 21.

Generalforsamlingerne er for alle foreningens medlemmer, der ikke er forpligtiget til at tilmelde sig, men såvel Gefion som Østdansk Landboforening opfordrer – for at tage de særlige »corona-hensyn« på bedst mulig måde – dog til, at alle deltagere tilmelder sig på forhånd.

For at undgå smittespredning med corona opfordres der også til, at der blandt andet ikke gives hånd til hinanden, ligesom alle naturligvis henvises til at bruge opstillet håndsprit og generelt holde god afstand til hinanden på møderne.

To andre med hængeparti

To af de andre landboforeninger øst for Storebælt, DLS og Odsherreds Landboforening, nåede »i mål« og fik klaret generalforsamlingen inden den store nedlukning.

Til gengæld har både Nordsjællands Landboforening og Bornholms Landbrug & Fødevarer fortsat et hængeparti på det område.

I skrivende stund har ingen af de to dog offentliggjort en dato for generalforsamlingen, der naturligvis vil blive oplyst i LandbrugØst så snart, det er tilfældet.

Læs også