Genvalg til formand for LandboUngdom

Niels Skovgaard fra Them blev ved LandboUngdoms årsmøde genvalgt i en toårig formandsperiode. Desuden blev Claus Frederiksen fra Skanderborg valgt ind i LandboUngdoms Hovedbestyrelse

Claus Frederiksen er nyvalgt medlem af LandboUngdoms Hovedbestyrelse. Pressefoto

Det var de cirka 160 medlemmer af LandboUngdom, der forleden var samlet på Høng Landbrugsskole på Sjælland, der skulle vælge, hvem der de næste to år skal stå i spidsen for det fællesskab, de selv er dybt engageret i.

- Jeg glæder mig enormt meget til at fortsætte den udvikling, der har været i gang de sidste to år. Jeg er både virkelig stolt og ydmyg overfor den tillid, der hver dag, men særligt i dag er udvist mig, siger Niels Skovgaard.

- Den opbakning og interesse vi ser lige nu i LandboUngdom, står på skuldrene af alle vores medlemmer, folkevalgte og samarbejdspartnere, som vælger at bidrage til det unikke fællesskab LandboUngdom er, siger formanden.

Højeste medlemstal i 15 år

Forud for årsmødet kunne LandboUngdom præsentere det højeste medlemstal i 15 år. Det ansvar, der følger at repræsentere over 4000 unge, kommer heller ikke uden overvejelser.

- Vores værdi som fællesskab, kan ikke måles eller undværes. Det er en kæmpe styrke at man igennem fællesskabet kan møde andre og udvikle sig, og dermed være med til at skabe en bedre fremtid. Det er øje for hinanden og for helheden; og det er en del af vores samfundsansvar, fortæller Niels Skovgaard.

23-årige Niels Skovgaard blev første gang valgt som formand ved LandboUngdoms årsmøde i 2020, og blev forleden genvalgt uden modkandidater. Han er født og opvokset ved Them nær Silkeborg, og er uddannet landmand fra Bygholm Landbrugsskole.

Nyvalgt til hovedbestyrelsen

Claus Frederiksen fra Skanderborg valgt ind i LandboUngdoms Hovedbestyrelse

Til dagligt arbejder Claus Frederiksen ved en griseproducent. Fritiden bruger han på sit frivillige engagement i LandboUngdom, hvor han blev valgt som 2. suppleant til LandboUngdoms hovedbestyrelse.

Claus Frederiksen er 23 år og uddannet produktionsleder fra Bygholm Landbrugsskole. Han har de sidste tre år siddet som kasserer ved Odder-Skanderborg LandboUngdom.

Foruden regnskab engagerer Claus Frederiksen sig, når tiden er til det, også i traktortræk i LandboUngdom. Motivationen for at stille op til hovedbestyrelsen findes bl.a. i at ville tage skridtet til et højere niveau.

- Det giver god mening at fortsætte den linje, der er i gang i LandboUngdom lige nu, og det vil jeg gerne være med til at bidrage til, siger Claus Frederiksen.

Foruden det frivillige engagement på lokalbestyrelsesniveau, og nu i hovedbestyrelsen, er Claus Frederiksen en del af LandboUngdoms Vækstlag, der har til formål at udvikle det enkelte medlem til at styrke fællesskabet internt og arbejde for et mere demokratisk samfund.

Læs også