Landboforening melder alt klar til Store Frødag

2019-udgaven af Store Frødag foregår hos formanden for Østdansk Landboforening, Jørgen Petersen, og sønnen Christian Petersen på Thinghøj på Stevns.

Onsdag den 19. juni kommer på alle måder til at stå i frøavlens tegn. Sådan lyder det fra Østdansk Landboforening, der første gang var arrangør af den populære fagdag tilbage i 2014 – dengang med flere hundrede deltagere.

- Vi arbejder benhårdt på at være den foretrukne forening for frøavlere, og på Store Frødag handler det for os om at præsentere landmanden for nogle professionelle valg og overvejelser, fortæller Jørgen Petersen og tilføjer:

- Vi taler blandt andet om nye dyrkningsmetoder, såmaskiner og selvfølgelig om ukrudtsbekæmpelse.

Store Frødag afvikles på Thinghøj nær Store Heddinge på Stevns. Gården har tidligere været forsøgsgård, men har de seneste mange år været ejet af Jørgen Petersen og sønnen Christian Petersen.

Syv sessioner og DLF

På Store Frødag vil der, udover besøg på Speakers Corner og de mange stadepladser, også være mulighed for en guidet tur til en af de syv sessioner, der ligger rundt om bedriften. 

Alt er inden for gåafstand og yderligere informationer om de syv sessioner og om muligheden for ekskursion til DLF, kan man læse mere om på landboforeningens hjemmeside, oplyser arrangørerne. 

- Vi regner ikke med at besøgende skal igennem alle sessionerne. Det bliver for presset. Til gengæld håber vi, at de fremmødte vil udvælge et par sessioner, som har deres interesse, fortæller Jørgen Petersen. 

- Efterfølgende kan landmanden bruge masser af tid på de 30 stadepladser og sparke lidt dæk med kolleger og gode bekendte, lyder det afsluttende fra landboformanden.

Læs også

Frøfirma i voldsom vækst
Pæn julegave venter frøavlerne
Fra to til en bestyrelse
Bedre frøsalg end forventet
DLF øger omsætning for tredje år i træk
Ny storinvestering: Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb