- Vi leverer 55.000 måltidskasser ud til danskerne hver uge.

Det fortalte event- og projektkoordinator Helle Huus Bjerge, da Aarstiderne over to aftener, tirsdag den 20. og onsdag den 21, august, afholdt fællesspisning ved langborde i frugtavler Henning Bæk Hansens æbleplantage nord for Odense.

Her havde de 200 fremmødte gæster – størstedelen faste aftagere af en af Aarstidernes mange forskellige måltidskasser – mulighed for at stille spørgsmål til Helle Huus Bjerge og indtage en økologisk vegetarmiddag, hvor hovedretten var en chili sin carne, en vegetarisk udgave af chili con carne, som betyder chili med kød på spansk.

230.000 måltidskasser

Helle Huus Bjerge kom blandt andet ind på dannelsen af Aarstiderne, som blev en realitet i 1999 med Thomas Hartung og Søren Ejlersen som ankermænd. I starten leverede Aarstiderne grøntsagskasser til virksomhedens kunder, der i antal runder 20.000 i 2003.

Omkring 2009 falder tilslutningen til de rene grøntsagskasser og afløses af de såkaldte måltidskasser, som indeholder alle ingredienser inklusiv opskrifter til de enkelte måltider. Måltidskasserne er blevet så populære, at Aarstiderne på månedsbasis afleverer cirka 230.000, hvoraf cirka 30 procent er vegetar- eller veganerkasser, ude hos danskerne.

Efter fællesspisningen viste frugtavler Henning Bæk Hansen gæster rundt i sin plantage og fortalte om sin økologiske æbleproduktion.

 

Planter