bannerPos

Størrelsesforhold presser samarbejde

NF Plus-formand Kurt Jørgensen ærgrer sig over de store rådgivningsvirksomheders krav om fordele og rabatter. Fotos: Christian Carus

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
15-08-2020 14:03
At fire store virksomheder rådgiver mere end halvdelen af de danske landmænd, sætter Seges-samarbejdet under pres, mener formand for NF Plus, Kurt Jørgensen, der dog kan glæde sig over medlemsfremgang og positive udsigter.

Med knap fem måneders forsinkelse på grund af corona-situationen, slog den nordjyske familielandbrugsforening og rådgivningsvirksomhed NF Plus onsdag aften dørene op for årets generalforsamling.

Generalforsamlingen foregik i år i Sport & Kulturcenter Brovst. Høstvejret havde formentlig taget sin del af deltagerne, og med 47 tilmeldte var generalforsamlingen omtrent halvt så stor som vanligt.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Stor efterspørgsel på nyt gødningskoncept

I maj 2020 lancerede DLG et nyt gødningskoncept, der er skræddersyet til vinterhvede på planteavlsbrug. Konceptet meldes allerede udsolgt.

Stabilt grisemarked, men ustabilt fundament

Svinenoteringen forbliver i ro på 10,30 og er dermed uændret. Samtidig melder Danish Crown Pork, at efterspørgslen er jævn.

Fire rådgivningsvirksomheder vil samarbejde om konceptrådgivning

Nu vil de fire rådgivningsvirksomheder Velas, Sagro, Vkst og LandboNord samarbejde i virksomheden Dalico.

- Vi forventer flere

I alt er der nu bekræftet 29 tilfælde af afrikansk svinepest i den tyske delstat Brandenburg.

Gør frømarken klar til vinteren

- Det kan være aktuelt med både en afpudsning nu og igen midt i oktober, inden der gives gødning, vurderer Kenneth Svensson fra VKST.

Prøver grubbesået raps for første gang

Grubbesåningen ser indtil videre ud til at være en stor succes hos den midtjyske planteavler Torben Kuhr. - Det sparer tid, det løsner jorden, og så forventer jeg, at udbyttet stiger, lyder det.
Side 1 af 1928 (38556 artikler)Prev1234567192619271928Next