5.000 malkefår giver verdens bedste ost

Fåreosten fra den store spanske farm har som den eneste i Spanien i 31 år modtaget æren som »verdens bedste ost« på osteudstillinger verden over.

Efter en græsningsdag på farmens store brakarealer drives fårene i solnedgangen til store stalde. Der malkes dagligt 1.800 får to gange fra kl. 6 morgen konstant til kl. 24 af to mandskabshold. Driftsleder Julian Ramos snakker kort med fårehyrden, mens dennes hund afventer ordre om at drive fårene hjem. Tusindvis af får afgræsser brakmarker næsten uden plantevækst. Et får giver typisk en til halvanden liter mælk om dagen. Fårene malkes to gange dagligt i det moderne malkeanlæg. - Vores fåremælk forarbejder vi selv på eget mejeri til den ostetype, der hedder manchego – en fast ost med en let krydret smag i styrken fra mild og til stærk, forklarer Julian Ramos. Der fødes cirka 1.000 lam om måneden.

Det er et krævende job at malke får.

10 mand arbejder i to-holdskift med at malke 1.800 får to gange dagligt på den store spanske Dehesa de los Llanos-farm. Et får giver typisk en til halvanden liter mælk om dagen.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også