Udvandret fra Hjørring: - Vi høster 300 hektar kartofler om dagen på vores farm

Andrew Mickelsens tipoldefar udvandrede fra Hjørring til staten Idaho i Midtvesten – og tog sine jyske kartofler med. Effektivt Landbrug er på besøg hos familien Mickelsen, der i dag er én af de største kartoffeldyrkere i ét af verdens største områder med kartofler.

Her er kartoffelmarker og vandingsanlæg så langt, øjet rækker.

Effektivt Landbrug er på besøg hos familien Mickelsen i den midtvestlige stat Idaho i USA. En stat, der lidt ubeskeden kalder sig The Potato State – verdens største kartoffelområde.

Men helt forkert kan det ikke være – man ser ikke andet end kartoffelmarker ud over det bakkede landskab. Heller ingen gårde eller huse – og de få, der er, er store farme.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs mere om Kartoffeldyrkning

Hold dig informeret om de vigtigste nyheder inden for kartoffeldyrkning. Opdag ny teknologi, og lad dig inspirere af branchens mest bæredygtige og effektive praksisser.

Læs mere her

Læs også