Dansk landbrug var først til at åbne kontor i Japan

I 34 af de 50 år, som Landbrug & Fødevarer har haft egen base midt i det centrale Tokyo, har den daglige ledelse været med den karismatiske japaner T. Onozawa. – Fra nu af kommer det til at gå rigtig stærkt herovre, lyder hans vurdering for de kommende år

Tetsuhiko Onozawa har i 34 år været i ledelsen for Landbrug & Fødevarers Japankontor. Han har en stor del af æren for danske fødevarers stærke position i Japan – en position, der nu er guld værd med EU-Japan aftalen. Fotos: Jørgen P. Jensen Medarbejderne på L&F’s Japankontor stiller op til fotografering til Effektivt Landbrug – med direktør T. Onozawa i midten tv. Japanske indpakninger af kød med dansk oprindelse er begyndt at blive mærket med »Danish« - som T. Onozawa her viser frem på L&F’s Japankontor. Japanske landbrugsprodukter er meget dyre at producere – her familien Hayashis egen foderfabrik til deres store besætning med 12.000 søer – hvor al foder importeres fra USA. Japanerne elsker deres eget lands landbrugsprodukter – her kødkvæg af racen japansk blackrace, der gerne skulle ende som det berømte Kobe-beef, som sælges til skyhøje priser. Et typisk japansk måltid med mange små retter og – lidt usædvanligt – svinekød i fed udgave til at koge i skålen med låg. Japansk familie – Mr. Hiroyuki Arai og hans kone – der sidder på puder på gulvet dækket af rismåtter. Det er dog et nybygget hus, så benene kan stikkes ned under bordet i et hul, hvor der er indlagt varme.

 

 

 

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også