En moderne, fuldspaltet kødkvægfarm af de sjældne i Irland

- Det eneste, vi ikke lever op til, er det image, irsk kødkvæg har, om at dyrene går ude på græs året rundt, fortæller Gerry Giggins på rundturen på farmen med 140 stykker kødkvæg.

Moderne fuldspaltede kvægstalde. - Det supplerende foder består af byg, roer og havre og for tyrenes vedkommende små mængder majs. Men hovedfoderet er naturligvis græs, fortæller Gerry Giggins. Farmens dyr består af krydsninger af Limousine, Charolais, Angus, Belgisk blåhvid og Hereford i alle mulige kombinationer. Fangboks til behandling og vejning af hvert enkelt dyr.

Der er i dag dobbelt så meget kødkvæg i Irland, som der er indbyggere.

Så irsk kødkvæg er for irsk landbrug, hvad svineproduktion er for dansk landbrug.

I Irland er der i dag omkring en million stykker Limousine, Charolais, Angus, Belgisk blåhvid og Hereford i alle mulige krydsninger.

Ofte i en masse små besætninger med i gennemsnit 15-20 ammekøer på de ikke mindre end 80.000 kødkvægfarme, som is&

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også