Nicaragua satser på at få mange flere ranchejere

Oksekød fra Nicaragua skal gøres til et kendt kvalitetsmærke i Europa og USA. - Og vi har allerede kvaliteten, understreger ranchejer Silvio Rodriguez.

Kødkvæget fodres her i den tørre tid, hvor græsset er vissent, med et foder bestående af kyllingemøg, ris-skaller og lidt sukkerrørsmelasse. Alle ranchens dyr går ude på græs konstant – undtagen nogle få med sygdomme eller andet, der skal observeres.

Allerede i dag har Nicaragua den største oksekødsproduktion i Mellemamerika.

Men det store land har enorme arealer og plads til meget mere kødkvæg.

- Vores oksekød har en kvalitet, der efterspørges i stigende grad; det er magert og i princippet økologisk, da kvæget græsser på arealer, der hverken får kunstgødning eller pesticider, fortæller Silvio Rodriguez.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også