bannerPos

Ny handelsplatform er åbnet

- For os er det centralt at få flere om buddet, når vi går ud for at handle, siger den midtsjællandske svineproducent Kim Kjær Knudsen. Han er en af investorerne i handelsplatformen Commoditrader, som nu officielt er åbnet.

Redaktionen

24-04-2019 16:15
Commoditrader lancerer en digital handelsplatform, der skal gøre det mere enkelt og effektivt at handle korn og råvarer – lokalt og på tværs af landegrænser.

Landbruget har fået et nyt værktøj, når de skal i markedet og handle korn og råvarer. Virksomheden Commoditrader har slået dørene op for en digital markedsplads, og inviterer alle i landbruget indenfor.

En af de landmænd, der er glade for den nye mulighed, er mælkeproducent Per Hedegaard Andersen, Siggaard Agro ved Skive. Han har været med til at teste platformen sammen med cirka 70 andre landmænd og handelshuse.

- Jeg har længe gået og ventet på en sikker platform, hvor jeg kan handle. Jeg har altid søgt bredt efter forskellige leverandører og handlet med dem, der giver den bedste pris. Der, hvor jeg ser det største potentiale i Commoditrader, er, at jeg kan købe kornet direkte ved planteavleren, fortæller Per Hedegaard Andersen.

På markedspladsen kan han få et samlet overblik over varer og priser i markedet, lave købs- og salgsannoncer samt byde på annoncer. 

Flere om buddet

Bag platformen står den midtsjællandske svineproducent Kim Kjær Knudsen (Allindemaglegården), Jytte Rosenmaj (medejer af storfarmen Idavang A/S og formand for foreningen Danish Farmers Abroad) samt Iben og Anders Møller (ejere af Kattrup Gods i Nordvestsjælland).

- For os er det centralt at få flere om buddet, når vi går ud for at handle. Vi tror på, at vi med et redskab som Commoditrader vil kunne få nemmere og mere direkte adgang til flere markedsaktører, end de få vi ringer til i dag, siger Kim Kjær Knudsen, og tilføjer:

- Der er helt sikkert mere arbejde i at handle med en anden landmand, eller en vi ikke kender, men det er vigtigt for os at få et redskab, så vi har muligheden.

Det er gratis at oprette en bruger og handle på platformen, og der er ifølge Commoditrader ingen skjulte gebyrer, da målet er at skabe et mere åbent og transparent marked med priser, der er reelt sammenlignelige. 

Commoditrader er i gang med at udrulle i Østeuropa og de baltiske lande for at give landmænd, handelshuse og producenter adgang til flere aktører i ind- og udland.

Virksomheden vandt innovationsprisen til vækstkonferencen Vækst’18.

COMMODITRADER
● Commoditrader er en digital handelsplatform, der giver et samlet overblik over priserne på de mest typiske typer korn og råvarer, både konventionelle og økologiske
● Handel på platformen er gratis. I prisen på varen indregnes logistikomkostningen for fragten mellem sælger og købers lager, for at give et reelt sammenligningsgrundlag
● Man kan booke logistikken direkte på platformen
● Commoditrader faciliterer handlen, men tager ikke selv part i den
 

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland

En misforståelse at landbruget stadig fører krig mod kvælstof

- Jeg er lidt skuffet over, at landbrugets organisationer og øvrige aktører ikke stiller sig mere skeptisk overfor det gavnlige i at vedblive med at føre krig imod kvælstof (N), skriver Jørn Rasmussen. – Miljøministeriet bør anmeldes for at krænke proportionalitetsprincippet, mener han.
Side 1 af 1612 (32224 artikler)Prev1234567161016111612Next