bannerPos

Ny handelsplatform er åbnet

- For os er det centralt at få flere om buddet, når vi går ud for at handle, siger den midtsjællandske svineproducent Kim Kjær Knudsen. Han er en af investorerne i handelsplatformen Commoditrader, som nu officielt er åbnet.
24-04-2019 16:15

Commoditrader lancerer en digital handelsplatform, der skal gøre det mere enkelt og effektivt at handle korn og råvarer – lokalt og på tværs af landegrænser.

Landbruget har fået et nyt værktøj, når de skal i markedet og handle korn og råvarer. Virksomheden Commoditrader har slået dørene op for en digital markedsplads, og inviterer alle i landbruget indenfor.

En af de landmænd, der er glade for den nye mulighed, er mælkeproducent Per Hedegaard Andersen, Siggaard Agro ved Skive. Han har været med til at teste platformen sammen med cirka 70 andre landmænd og handelshuse.

- Jeg har længe gået og ventet på en sikker platform, hvor jeg kan handle. Jeg har altid søgt bredt efter forskellige leverandører og handlet med dem, der giver den bedste pris. Der, hvor jeg ser det største potentiale i Commoditrader, er, at jeg kan købe kornet direkte ved planteavleren, fortæller Per Hedegaard Andersen.

På markedspladsen kan han få et samlet overblik over varer og priser i markedet, lave købs- og salgsannoncer samt byde på annoncer. 

Flere om buddet

Bag platformen står den midtsjællandske svineproducent Kim Kjær Knudsen (Allindemaglegården), Jytte Rosenmaj (medejer af storfarmen Idavang A/S og formand for foreningen Danish Farmers Abroad) samt Iben og Anders Møller (ejere af Kattrup Gods i Nordvestsjælland).

- For os er det centralt at få flere om buddet, når vi går ud for at handle. Vi tror på, at vi med et redskab som Commoditrader vil kunne få nemmere og mere direkte adgang til flere markedsaktører, end de få vi ringer til i dag, siger Kim Kjær Knudsen, og tilføjer:

- Der er helt sikkert mere arbejde i at handle med en anden landmand, eller en vi ikke kender, men det er vigtigt for os at få et redskab, så vi har muligheden.

Det er gratis at oprette en bruger og handle på platformen, og der er ifølge Commoditrader ingen skjulte gebyrer, da målet er at skabe et mere åbent og transparent marked med priser, der er reelt sammenlignelige. 

Commoditrader er i gang med at udrulle i Østeuropa og de baltiske lande for at give landmænd, handelshuse og producenter adgang til flere aktører i ind- og udland.

Virksomheden vandt innovationsprisen til vækstkonferencen Vækst’18.

COMMODITRADER
● Commoditrader er en digital handelsplatform, der giver et samlet overblik over priserne på de mest typiske typer korn og råvarer, både konventionelle og økologiske
● Handel på platformen er gratis. I prisen på varen indregnes logistikomkostningen for fragten mellem sælger og købers lager, for at give et reelt sammenligningsgrundlag
● Man kan booke logistikken direkte på platformen
● Commoditrader faciliterer handlen, men tager ikke selv part i den
 

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.
Side 1 af 1871 (37406 artikler)Prev1234567186918701871Next