bannerPos

Ny handelsplatform er åbnet

- For os er det centralt at få flere om buddet, når vi går ud for at handle, siger den midtsjællandske svineproducent Kim Kjær Knudsen. Han er en af investorerne i handelsplatformen Commoditrader, som nu officielt er åbnet.

Redaktionen

24-04-2019 16:15
Commoditrader lancerer en digital handelsplatform, der skal gøre det mere enkelt og effektivt at handle korn og råvarer – lokalt og på tværs af landegrænser.

Landbruget har fået et nyt værktøj, når de skal i markedet og handle korn og råvarer. Virksomheden Commoditrader har slået dørene op for en digital markedsplads, og inviterer alle i landbruget indenfor.

En af de landmænd, der er glade for den nye mulighed, er mælkeproducent Per Hedegaard Andersen, Siggaard Agro ved Skive. Han har været med til at teste platformen sammen med cirka 70 andre landmænd og handelshuse.

- Jeg har længe gået og ventet på en sikker platform, hvor jeg kan handle. Jeg har altid søgt bredt efter forskellige leverandører og handlet med dem, der giver den bedste pris. Der, hvor jeg ser det største potentiale i Commoditrader, er, at jeg kan købe kornet direkte ved planteavleren, fortæller Per Hedegaard Andersen.

På markedspladsen kan han få et samlet overblik over varer og priser i markedet, lave købs- og salgsannoncer samt byde på annoncer. 

Flere om buddet

Bag platformen står den midtsjællandske svineproducent Kim Kjær Knudsen (Allindemaglegården), Jytte Rosenmaj (medejer af storfarmen Idavang A/S og formand for foreningen Danish Farmers Abroad) samt Iben og Anders Møller (ejere af Kattrup Gods i Nordvestsjælland).

- For os er det centralt at få flere om buddet, når vi går ud for at handle. Vi tror på, at vi med et redskab som Commoditrader vil kunne få nemmere og mere direkte adgang til flere markedsaktører, end de få vi ringer til i dag, siger Kim Kjær Knudsen, og tilføjer:

- Der er helt sikkert mere arbejde i at handle med en anden landmand, eller en vi ikke kender, men det er vigtigt for os at få et redskab, så vi har muligheden.

Det er gratis at oprette en bruger og handle på platformen, og der er ifølge Commoditrader ingen skjulte gebyrer, da målet er at skabe et mere åbent og transparent marked med priser, der er reelt sammenlignelige. 

Commoditrader er i gang med at udrulle i Østeuropa og de baltiske lande for at give landmænd, handelshuse og producenter adgang til flere aktører i ind- og udland.

Virksomheden vandt innovationsprisen til vækstkonferencen Vækst’18.

COMMODITRADER
● Commoditrader er en digital handelsplatform, der giver et samlet overblik over priserne på de mest typiske typer korn og råvarer, både konventionelle og økologiske
● Handel på platformen er gratis. I prisen på varen indregnes logistikomkostningen for fragten mellem sælger og købers lager, for at give et reelt sammenligningsgrundlag
● Man kan booke logistikken direkte på platformen
● Commoditrader faciliterer handlen, men tager ikke selv part i den
 

NutriFair 2020 får øget fokus på jagt og biogas

Arrangørerne bag næste års NutriFair-arrangement afslører nu, at der kommer et nyt område med fokus på jagt. Derudover får messen også stort fokus på biogas.

Mejeriforeningen sparker gang i klimadebat

Mejerisektoren vil være klimaneutral i 2050. Skal det mål nås, kræver det en indsats fra hele værdikæden, lyder det fra Mejeriforeningen. Derfor samler Mejeriforeningen nu politikere, forskere, organisationer, virksomheder og landmænd til debat om, hvordan man kommer frem til de rigtige løsninger og målsætninger for landbruget.

Slik eller vin fra Tyskland? – så husk afgifterne

Det kan være fristende at køre en tur til Tyskland for at hente chokolade, slik, vin eller spiritus til julefrokosten med medarbejderne. Det er nemlig ofte billigere end her i Danmark. Det kan dog hurtigt blive lige så dyrt og mere besværligt på grund af punktafgifter.

De danske svineproducenter samles til årets største møde

Tirsdag og onsdag i næste uge mødes svineproducenter fra hele landet for at debattere, netværke og tanke ny viden i Herning.

Japansk interesse for dansk mælkeproduktion

Japanske politikere og ambassadørfolk blev fyldt med inspiration og ny viden efter et besøg hos den økologiske mælkeproducent Peter Sivertsen ved Lejre.

Majsafgrøder lider under begyndende nattefrost

Efter nattefrosten først i oktober er majsen især i det vestlige Jylland frosset ned flere steder.

Skal dit projekt til løse søer ændres?

Via et webinar delte Seges og Landbrugsstyrelsen for nylig både viden om rammerne for ordningen »etablering af løsdrift i farestalde 2018« og faglig inspiration til kommende projekter. Baggrunden er, at det kan give god mening at søge om forlængelse eller ændring.

Haves: Planteavlsbedrift Søges: Driftsleder

Med farmmanager-konceptet gør VKST det muligt at lease en driftsleder.

Debattøren for det hele vil hellere i Politiken end i Effektivt

Landmand Knud Jeppesen fra Jelling er på relativt kort tid blevet en stemme, man ikke kan ignorere. For tiden er hans store fokus at sætte en kile ind i spildevandsdebatten og på byfolks forurening kontra landbrugets. Han vil dog ikke banke folk oven i hovedet på grund af uvidenhed, for der er meget, han ikke selv ved.
Side 1 af 1665 (33285 artikler)Prev1234567166316641665Next