Landbruget har fået et nyt værktøj, når de skal handle korn og råvarer. Virksomheden Commoditrader har slået dørene op for en digital markedsplads og inviterer alle i landbruget indenfor.

Firmaet er startet i København, hvor der også stadig er hovedsæde, men ejerne Ida Boesen og Julie Karl Koch Fahler tog for nogle måneder siden et alternativt valg: De åbnede et kontor i Vorupør.

- Selvom vi er en digital virksomhed, så er det enormt vigtigt for os at være rigtig meget ude hos brugerne, for at være sikre på, at det produkt, vi udvikler, rent faktisk opfylder deres behov, og ikke bare er designet bag et skrivebord i København. Og nu er der jo ikke så mange landbrug i Nordhavn i København, så vi måtte kigge lidt ud, fortæller den ene af stifterne Julie Karl Koch Fahler.

 

Både ind- og udland

På kontoret i Vorupør har de ansat to nye medarbejdere fra byen. Den ene er Sigrid Bruun Jakobsen, der er født i Århus og har boet i Vorupør de seneste 8 år. Hun er kontoruddannet og har fået ansvaret for at lede Commoditraders kundeservice. Den anden hedder Alexandra Suciu Sørensen. Hun er Rumæner og har boet i Vorupør i tre år. Alexandra har en kandidatgrad indenfor management og marketing og bringer en masse vigtige ressourcer til Commoditrader, der snart også skal åbne for handel i Øst- og central Europa. Det betyder, at hun nu kan bo i Danmark og samtidig udnytte sin viden og sproglige kompetencer professionelt.

 

Varer og priser i markedet

På markedspladsen giver Commoditrader et samlet overblik over varer og priser i markedet. Man kan lave både købs- og salgsannoncer samt byde på annoncer, ligesom det er muligt at booke logistik direkte på platformen.

Ideen er at give brugerne alle de nødvendige redskaber og forudsætninger for at varetage handlen selv.

- Vi har med udviklingen af Commoditrader fokuseret på at udvikle et redskab til landbruget og den omkringliggende handel, som skal gøre det nemmere at sammenligne priser fra flere købere og sælgere i markedet. Det har været en enormt stor opgave at simplificere alle kompleksiteterne, som ligger i handlen, men nu er vi klar til at byde landbruget indenfor i et mere åbent og demokratiseret marked, og dét har vi glædet os til, fortæller Ida Boesen.

 

Landmænd har ventet på det rigtige værktøj

Commoditrader vandt innovationsprisen til vækstkonferencen Vækst’18 og har siden været i en intens udviklingsfase sammen med 70 testbrugere bag lukkede døre. En af dem er mælkeproducent Per Hedegaard Andersen, Siggaard Agro i Skive, som første gang hørte om projektet, da AgroMarkets og Commoditrader i efteråret til en lang række Handelserfamøder sammen åbnede op for debatten om digitalisering af handlen. Han har været med fra starten og håber, at platformen får luft under vingerne:

- Jeg har længe gået og ventet på en sikker platform, hvor jeg kan handle. Jeg har altid søgt bredt efter forskellige leverandører og handlet med dem, der giver den bedste pris. Der hvor jeg ser det største potentiale i Commoditrader er, at jeg kan købe kornet direkte ved planteavleren, fortæller Per Hedegaard Andersen.

 

Gratis brug og handel

Det er gratis at oprette en bruger og handle på platformen. For dem der har behov for mere avancerede funktioner, bliver det senere muligt at tilkøbe yderligere services og funktioner, efterhånden som de bliver bygget på.

Bag platformen står Kim Kjær Knudsen (Allindemaglegården), Jytte Rosenmaj (Idavang og DFA) samt Iben og Anders Møller (Kattrup Gods).
Finans