Specialister i hestens sundhed og velvære

Hos Hestedyrlægerne Ribe handler det om at sikre hestens sundhed og velvære – til glæde for både hestene og deres ejere.

Tekst: John Ankersen

Det er dyrlæger med stor indsigt i og interesse for heste, der udgør trekløveret i Hestedyrlægerne Ribe, der blev en realitet i 2010 med Lone Christiansen som ejer og leder.

Med næsten 35 år som uddannet dyrlæge og tidligere mangeårig dyrlæge og medejer af Ribeegnens Dyrlæger, valgte hun for 11 år siden at starte særskilt op med heste i dyrlægeregi.

Sidste blev hestedyrlæge Nina Schmidt ansat, og i februar i år blev Anne Mette Nygaard ansat. Begge unge og forholdsvis nyuddannede dyrlæger med erfaring fra dyreklinikker i Sydjylland og på Fyn.

 

Undersøgelser og behandlinger

Hos Hestedyrlægerne Ribe tilbyder man mange forskellige former for behandlinger.  Og det både i stalden og på klinikken. Samtidig samarbejder man også med flere større hestehospitaler.

-  På vores klinik har vi mulighed for at tage patienter ind til ikke akutte ting, hvor ejerne blot afleverer hesten og vi tager over. Det kan eksempelvis være ved tandrensning, tandudtrækning, røntgen, halsundersøgelser og i forbindelse med reproduktion, forklarer Lone Christiansen.

Listen over andre ting er lang og omfatter blandt andet: Orm hos heste, udtagning af gødningsprøver, muk, forfangenhed, PPID (Pituritary Pars Intermedia Dysfunction) – en aldersbetinget neurodegenerativ lidelse hos ældre heste, stofskiftelidelser, sommereksem, stivkrampe, botulisme og agernforgiftning.

Lone Christiansen tilføjer at man behandler alle typer og racer af heste, ligesom langt hovedparten af lidelser og behandlinger ikke er sæsonbestemte – dog med et par undtagelser:

-  Hér fra midt april til midt juli er det højsæson for reproduktion, hvor vi starter op i marts. I efteråret ser vi lidt flere kolikker efter græs, forklarer Lone Christiansen, der foruden Hestedyrlægerne Ribe også ejer og driver hestestutteri.

Læs også

Følauktion med international interesse
Stråfoder og beskæftigelse til hesten natten lang
Klar til Brahetrolleborg