Optakten til Dansk Varmblods Hingstekåring 2023 er i fuld gang

Siden den 1. oktober har billetsalget til forårets hingstekåring været åbent og planlægningen er godt i gang – denne gang i nyt format.

Billetsalget til Dansk Varmblods Hingstekåring 2023 startede den 1. oktober og programpunkter, og planlægning er godt undervejs til endnu en række spændende dage i hestesportens tegn.

Og ifølge arrangørerne sættes forårets arrangement op i nyt format.

Der meldes dermed om nytænkning i programmet, idet arrangementet har gennemgået markante ændringer. Programmet er tilpasset publikums besøgsmønstre, hvis man har en favorit disciplin, og så har kåringen af hingstene fået et helt nyt og spændende format.

- Folks besøgsmønstre ændrer sig, og vi vil gerne tilpasse os, så meget vi kan. Derfor har vi valgt at sætte programmet sammen på en helt ny måde, når vi til næste år afholder Dansk Varmblods Hingstekåring, fortæller direktør for DV Event A/S Casper Cassøe i en meddelelse.

Starter allerede onsdag

Dansk Varmblods Hingstekåring 2023 finder sted fra den 8.-12. marts. Modsat tidligere år starter arrangementet officielt allerede onsdag, hvor der om aftenen bydes indenfor til en spændende clinic med »Guldholdet« med Cathrine Laudrup Dufour, Carina Cassøe Krüth, Nanna Merrald og Daniel Bachmann, »Fra Unghest til Grandprix«, mens der blandt andet også er internationale springklasser og Dansk Hesteforsikrings Unghestechampionat i springning på programmet.

Det traditionsrige Gallashow vil naturligvis fortsat være på programmet og stadig både fredag og lørdag, som det altid har været traditionen. Ligeledes er Hest & Rytter-messen med omkring 250 udstillere indenfor rideudstyr og staldinventar også fortsat en vigtig del af Nordeuropas største hestebegivenhed.

Følg din favoritdisciplin

Det nye program er skruet sammen, så man lettere kan følge med i den disciplin, som man interesserer sig mest for, mens man også har mulighed for skiftevis at følge med i de forskellige discipliner, såvel som kåringen af hingstene, hvis det er det, man har lyst til.

Hvis man eksempelvis dykker ned i lørdagens program, kan man som dressurinteresseret starte dagen med Blue Hors Unghestechampionat i Jyske Bank Boxen, hvor testryttere skal ride og bedømme fremtidens stjerner. Herefter kan man se 3-stjernet Grand Prix Special i hal M, hvorefter man kan se den spændende 5-stjernede Grand Prix Kür i Boxen.

Er man derimod mere springinteresseret, kan dagen starte med at overvære den første løsspringning af hingstene i hal M, hvorefter der følger en 150 cm høj Grand Prix i Boxen. Herefter er der mulighed for at se testryttere springe på de bedste heste i Dansk Hesteforsikrings Unghestechampionat i hal E.

I Unghestechampionatet i både dressur og springning gælder det, at Dansk Varmblod netop nu arbejder på at finde kompetente og spændende testryttere, som vil være en oplevelse for publikum at se.

Nyt format for hingstekåringen

En af de store ændringer der er lavet er i forhold til kåringen af hingstene. Her sikrer det nye program, at spændingen omkring afgørelsen fortsætter helt til søndag. En dag, der i år er gjort endnu mere ud af end tidligere.

- Vi har flyttet løsvisning af dressurhingstene og anden løsspringning af springhingstene til søndag, hvorefter vi har frasorteringen. På den måde bibeholder vi spændingen til søndag. Det betyder også, at hingstekåringsforløbet denne gang er lavet helt om, oplyser Casper Cassøe.

Fuld fart på alle parametre

Hingstekåringen starter onsdag, hvor 3-års hingstene har mulighed for at blive vist under rytter. Torsdag er den dag, der minder mest om tidligere, for her kåres de 4-års og ældre dressur- og springhingste fortsat. Fredag eftermiddag byder på longering af de unge hingste i den bedste sendetid, mens lørdag byder på første løsspringning af springhingstene, og så afsluttes kåringen først søndag med løsvisning og afgørelse.

- Vi håber, at det nye program giver flere mulighed for at følge med i det, som de gerne vil, og så kommer vi som altid med fuld fart på alle parametre, så der bliver nok at følge med i. Søndag har vi sat billetprisen væsentligt ned, da vi gerne vil gøre noget ved, at vi har oplevet, at interessen for søndag de seneste år har været faldende. Det sammenholdt med et endnu mere spændende søndagsprogram håber vi betyder, at endnu flere vil være en del af arrangementets sidste dag. Vi glæder os til endnu engang at tage imod publikum til et brag af et arrangement ved Dansk Varmblods Hingstekåring, slutter Casper Cassøe på dv.herning.dk.

Læs også