- Den viser 15,7 i vandprocent.

Det fortæller Thomas Jørgensen til sin kompagnon, Kristoffer Linderoth, da begge er oppe i kornvognen og tager håndfulde af korn op for at se kvaliteten af dagens første læs maltbyg.

Maltbyg har afregningsbasis 14 procent, så det er ok med vandprocenten, der typisk falder hurtigt op ad dagen.

- Bygkernerne er store og rigtig pæne. Protein blev i går målt til 11 procent. Og vægten i mej

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen

Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.

Allerede abonnent? Log ind her

Få ubegrænset adgang med abonnement