- Vi kører nu i vårbyggen hele dagen

- Det ser ud til at blive et rigtig godt høstår i år. Og holder det tørt i den næste uges tid, så får vi det sidste tørt hjem også. Så vil det være rigtig sjovt lige pludselig, fastslår Lars Rasmussen, Gavnø Landbrug.

Inspektør Lars Rasmussen tager en tur i den ene mejetærsker sammen med Anders Nielsen, der startede som elev på Gavnø for tre måneder siden. Christoffer Eriksen har været fast ansat på Gavnø Gods i nu tre år. Høstvejret var optimalt i går eftermiddags, hvor vandprocenten kravlede nedad fra 15 procent i vårbyggen. På Gavnø Gods kører de to 30 fods John Deere-mejetærskere torsdag middag i vårbyg af sorten Laureate. Der er udlæg af frøgræsset krybende hvene i den vårbyg, som Gavnø høster torsdag. Lars Rasmussen finder det lidt for tørt lige nu for udlægget. Byggen køres på tre lastbiler direkte til Danish Agro i Dalmose. - Vi mangler blot 12 gode høstdage, så er vi helt færdige med både frøgræs, raps og korn, fortæller Christoffer Eriksen. Det begynder at ligne en perfekt høst på Gavnø, hvor der i går blev høstet igennem i vårbyggen. - Vi har flere dage tidligere høst med vores kystnære marker end blot få kilometer længere inde i landet, fortæller Lars Rasmussen. Vårbyggen af sorten Laureate var i går godt høstmoden her på Gavnø Gods på Vestsjælland.

På Gavnø Gods kører de to 30 fods John Deere-mejetærskere torsdag middag i vårbyg.

- Nu er vi kommet i gang i byggen for alvor, fastslår inspektør Lars Brylle Rasmussen, Gavnø Land- og Skovbrug på det vestligste Sjælland.

- Vi startede op i aftes i vårbygsorten Skyway på lidt dårlig jord. Men alligevel ser udbytterne lovende ud og til at ligge over middel.

I aftes sluttede vandprocenten på 15 procent. Men her torsdag er vejret helt perfekt med både sol og blæst.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også