HØST-TOUR
Skårlægger kornet før høst
Nikolaj Dalsgaard vil hellere skårlægge brødhveden med lidt for høj vandprocent og tærske efter et par dage fremfor at komme ind i en ustadig vejrperiode og miste faldtallet.

Nikolaj Dalsgaard i gang med tærskning af den skårlagte spelthvede. - Både korn og ukrudt, såsom resistente rajgræsser, tørrer ind på et par dage på skår, så vi sparer nok at tørre kornet et par procent, fortæller han. Fotos: Jørgen P. Jensen
- Vi skårlægger ofte vores korn, fortæller Nikolaj Dalsgaard, der driver 480 hektar økologisk markbrug sammen med sin kammerat Andreas Barsøe ved Haderslev.
De er netop i gang med at tærske spelt, der har ligget fem dage på skår.
- Kornet er på kontrakt som brødhvede til bageriet Aurion i Hjørring. Og derfor er vi meget påpasselige med at holde faldtallet, så det er af god bagekvalitet.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her