Stigende udbytter i vårbyg: - Det er jo, fordi vi er begyndt at gå op i det

På Trinderup Gods ved Hobro er der for alvor gang i høsten af 320 hektar vårbyg. Pilen for udbyttet fortsætter op, og det kan ifølge godsforvalter Peer Skov ikke kun tilskrives effekten af sortsforædling.

Vårbyggen tørres og oplagres på Trinderups nyopførte planlager, som ligger lige ved siden af et tilsvarende, som er fra 2016. Foto: Kasper Stougård Trinderups New Holland CX8.90 med MacDon-skærebordet er i gang med sin anden sæson i de bløde bakker vest for Hobro. Foto: Kasper Stougård MacDon-skærebordet var en betingelse for handlen, da der blev købt mejetærsker på Trinderup, og det har ikke skuffet. Foto: Kasper Stougård Godsforvalter Peer Skov tør lægge frøet højere op efter investering i Powermix-anlægget fra Løkkes Maskinfabrik. Det til trods er nedtørringen stort set afsluttet. Foto: Kasper Stougård

- Når jeg ser på vores udbytter i vårbyg over de seneste 10 år, så ligger de på 6,7 tons pr. hektar i gennemsnit. De senere år har vi ligget mellem syv og otte tons, så tendensen er opadgående, siger Peer Skov.

Effektivt Landbrugs udsendte anfører, at der også er sket meget i sortsforædlingen. Men det er ikke det mest afgørende, når man spørger Peer Skov.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også