Proteinloftet hæves til 12 procent
DLG har sat grænsen for proteinindholdet for maltbyg op som følge af de mindre mængder på markerne.

Efter tørken i maj og juni og de efterfølgende store regnmængder har der været gengroning i mange vårbygmarker, som denne med DLG’s afdeling i Ulbølle ved Svendborg i baggrunden.
Den ekstreme vækstsæson har for maltbyggen bevirket, at der er alt for få kerner i forhold til gødningsmængden, som er tildelt afgrøden i foråret. Dermed gælder »den gyldne regel« i den grad i årets høst, at »en lille avl giver et højt proteinindhold«.
Mange af læssene af maltbyg, som nu indleveres til foderstofvirksomhederne, har derfor vanskeligt ved at overholde grænsen på 11,5 procent proteinindhold for at kunne blive godkendt som maltbyg til ølproduktion.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her