Forskere kritiserer advarsler: - Rødt kød med måde er mere livsnødvendigt end farligt
Internationale eksperter kritiserer globale anbefalinger om at begrænse indtaget af rødt kød markant. For få animalske produkter i kosten kan tværtimod få alvorlige følger for især børn, mødre samt i de allerfattigste dele af verden, advarer forskerne.

Kød fra firbenede husdyr, især oksekød, svinekød og lammekød, er slet ikke så farligt, som nogen påstår, lyder det fra en gruppe af internationalt anerkendte forskere. De kritiserer nyere internationale anbefalinger om kun at spise meget lidt rødt kød for at mangle evidens. Arkivfoto
En kost med højt indhold af rødt kød (kød fra primært kreaturer, svin og får, red.) forårsager på årsbasis 896.000 dødsfald og 23,9 millioner leveår.
Det konkluderede den såkaldte EAT-Lancet Kommission, som er en gruppe af internationale forskere, i 2019-rapporten Global Burden of Diseases, Injuries and Risk Factors (GBD19), hvor forskerne giver deres bud på risikoen for at dø og få et kortere liv som følge af det, man spiser.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her