For to år siden fik Lene Hammer Larsen, indehaver af Østerport Slagter i Ikast, uanmeldt besøg af Fødevarestyrelsen. Og de fandt en fejl i en af hendes varer.

Fejlen bestod i, at den erfarne slagtermester havde glemt at fremhæve »æg« med fed eller store bogstaver på varedeklarationen på en pakke hjemmelavede frikadeller.

Æg er et allergen, og derfor kan det være farligt, hvis en æggeallergiker overser æg på ingredienslisten. Allergener skal derfor fremhæves på varedeklarationen.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen

Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.

Allerede abonnent? Log ind her

Få ubegrænset adgang med abonnement