Positive tilbagemeldinger på hybridprodukter
Danskerne er skeptiske, men de, der prøver, er positive.

Et hybridprodukt kombinerer kød med plantebaserede ingredienser. Arkivfoto
En ny rapport fra Aarhus Universitet peger på, at hybridprodukter kan være et skridt i retning af en mere klimavenlig kost for danskerne. Undersøgelsen viser, at næsten halvdelen af danskerne allerede har prøvet disse produkter, som kombinerer kød med plantebaserede ingredienser. Blandt dem, der har givet hybridprodukter en chance, er tilbagemeldingerne positive.
Trods en generel interesse i at spise mere bæredygtigt viser rapporten, at motivationen til at skære ned på kødet stadig er lav. Ni ud af ti danskere spiser kød regelmæssigt. Hybridprodukter kan dog fungere som en genvej til en grønnere kost, fordi de ikke kræver en fuldstændig omlægning af spisevanerne.
Forskerne bag rapporten har identificeret en grænse for, hvor stor en andel af plantebaserede ingredienser forbrugerne er villige til at acceptere i hybridprodukter. Aktuelt ligger denne grænse omkring 20 procent.
Forhåbningen er, at en stigende accept af hybridprodukterne kan blive en bro mellem traditionelt kødforbrug og en mere plantebaseret kost.