Noter til side 8 i LO37-2021

Et år mere med buejagt

Forsøgsordningen, som blev indledt i 2017 og som tillader buejagt på de tre store hjortearter, er blevet forlænget med et år frem til den 31. august 2022. Det oplyser Miljøstyrelsen.

Miljøstyrelsen har i forsøgets første tre jagtår modtaget 140 indberetning om 140 nedlagte hjorte fra jægere, som har jaget med bue og pil.

Nye buejægere kan komme med i forsøgets ekstra år, men for at deltage skal man have en påtegning på jagttegnet om, at man har lov til at gå på buejagt.

Buejægerne er også forpligtede til at indberette en række informationer om det nedlagte vildt, så Miljøstyrelsen har mulighed for at evaluere forsøget.

 

September er æblesæson

Årets æblehøst skal nu i hus, og Haveselskabet giver gode råd til skånsom høst og opbevaring.

Tidlige æbler som »Discovery« og »Guldborg« kan spises direkte fra træet, mens mange af de sene æblesorter kan gemmes til ud på vinteren, hvis de opbevares rigtigt.

Det anbefales blandt andet til at plukke æblerne med fløjlshandsker. Frugterne skal være fejlfri uden stødpletter og sår. Det er vigtigt, at der ikke er huller og andre skader på æblerne, da der her findes sporer af forskellige svampesygdomme, som hurtigt vil brede sig under opbevaringen.

Gem kun de perfekte og håndplukkede æbler til vinteren. Nedfaldsæbler og æbler med gnav fra insekter og lignende vil hurtigt blive angrebet af svampesygdomme og kan nemt smitte de resterende.

Læs også