Rytteriet er rykket i nye rammer

Rideudstyrsbutikkens brede udvalg til heste og ryttere er flyttet fra de historiske lokaler på Valdemars Slot til ridecenteret langs hovedvejen på Tåsinge.

For Eva Overgaard har det i mange år været drømmen at drive eget ridecenter. Med forpagtningen af det tidligere Tåsinge Ridecenter driver familien både en rideudstyrsbutik og et ridecenter. Udvalget i det nye butikslokale omfatter alt til hest og rytter. En stigende efterspørgsel på rideudstyr til børn har betydet et endnu større udvalg på hylderne. Eva Overgaards egne heste er også flyttet ind på den nye adresse.

Stjernen lyser varmt i vinduet, det grønne butiksskilt skinner over indgangsdøren, og hyggen anes gennem de små ruder. Det er hygge og julestemning, man mødes af, når man ankommer til »Rytteriet«.

Det er nu to og et halvt år siden, at Eva Overgaard fik indfriet drømmen, om at blive selvstændig erhvervsdrivende, og bød hestefolket velkommen til et bredt udvalg af rideudstyr i »Rytteriet«, der dengang fik til huse i snedkeriet på Valdemars Slot.

I forbindelse med åbningen af butikken i de historiske rammer, fortalte Eva Overgaard dengang til LandbrugFyn, at det oprindeligt var drømmen om eget ridecenter, der var ambitionen, men med årene, hvor familien blev til fire og andre muligheder bød sig, blev retningen ændret.

Nye muligheder har imidlertid budt sig for familien, der pr. 1. september overtog forpagtningen af jord og bygninger på Sundbrovej 87 – det tidligere Tåsinge Ridecenter, og nu driver det under navnet Rytteriet Hestecenter.

Aktiviteterne samles

- Hele det her set up er godt. Det hele giver meget mere mening nu – ikke mindst for os som familie. Her er det hele samlet, lyder det fra Eva Overgaard, der pr. 5. november kunne byde velkommen til nye og gamle kunder i »Rytteriets« nye lokaler, der er en del af hestecenteret, ligesom hun herfra fortsætter hendes tyve timers job hos beslagsmeden A-beslag om formiddagen.

- Beliggenheden her gør noget godt for butikken. Flere potentielle kunder kører lige forbi, fordi vi nu har adresse helt ud til hovedvejen. Mange giver allerede udtryk for, at de er positive og glade for det, fortæller Eva Overgaard.

Det er dermed fortsat Eva Overgaards erfaring og velkvalificerede vejledning og sparring, som kunderne vil blive mødt af bag disken i »Rytteriet«.

Det brede udvalg til både den professionelle og fritidsrytteren og dermed også i prisklasser, hvor alle kan være med, er der stadig. Kun adressen er ændret.

Samtidig giver det naturligt flere kunder, når stalden rummer 29 opstaldede heste.

Plads til alle

Eva Overgaards egne heste er også flyttet ind på den nye adresse, og fra samme lokation har hun nu bedre mulighed for, både at passe forretningen og varetage opgaverne med de opstaldede heste.

- Vi tilbyder forskellige pakker i forhold til opstaldning. Den billigere løsning, hvor opstalder selv står for det meste, samt de lidt dyrere løsninger, hvor vi sørger for foder, udmugning, ind- og udlukning på fold osv.

Med overtagelsen er der sket mange nye tiltag, herunder ny fiberbund, nyt hegn om foldene, nye skabe og foderplaner udarbejdet til den enkelte hest.

- Målet for os er, at vi kan tilbyde et sted, hvor hestene naturligvis har det godt, og hvor hesteejere kan slappe af omkring deres hobby. Et sted med plads til alle, både konkurrenceryttere og skovtursryttere, påpeger Eva Overgaard, der håber, at stedet kan være med til at skabe fællesskab, og blive et samlingspunkt på øen for mange former for aktiviteter.

- Vi håber, at det her kan blive stedet, hvor vi mødes for at spise sammen, holde kurser og foredrag, og have åbent for forskellige undervisere. Der er mange, som har savnet et ridecenter, der ikke hører under en klub.

Med de nye tiltag på stedet er der også fulgt en fornyet lokal interesse. Det betyder, at ryttere i og udenfor hestecenteret har skabt et uafhængigt aktivitetsudvalg, for netop at øge muligheden for, at være sammen om den fælles interesse.

Mere til de mindste

Om der er kommet flere små nye ryttere til, eller de mindste ryttere også præges af ridemoden, er ikke nemt at spå om, men udvalget af ridetøj til de mindste er nu udvidet.

- Jeg sælger mere og mere børnetøj. Det har der været stigende efterspørgsel på, så det har jeg fået mere hjem af, fortæller Eva Overgaard, der i øvrigt generelt oplever, at hestefolket bruger mere tid og flere penge på deres hobby, end før Covid19 brød ud.

Udvalget i det nye butikslokale, der med chesterfieldsofaer, de antikke møbler og mørke bjælker fortsat holdes i engelsk stil, omfatter i det hele taget alt til hest og rytter, lige fra foder og tilskudsprodukter, trenser, dækkener og overtøj til årstiden, sikkerhedsudstyr, plejeprodukter, pynteting og strigler, til julekalendere og nissehuer til heste og ponyer.

Rytteriet har fortsat åbent fra mandag til fredag fra klokken 12-17 og lørdage fra klokken 10-13. Her kan julestemningen mærkes i den nyistandsatte butik, der har ønskesedler liggende på disken, klar til at blive fyldt ud med ønsker.

Læs også