Sagro organiserer husly til ukrainske ansattes familiemedlemmer

Ukrainske medarbejdere i landbruget kan kontakte rådgivningsselskabet Sagro for at få oplysninger om, hvor der er ledige boliger til deres familie på flugt. Mange landmænd er klar til at hjælpe.

Flere af de ukrainere, der er ansat i landbruget, ønsker at tage sin familie med til Danmark på grund af krigen i hjemlandet. Og mange ukrainere er allerede lykkedes med det takket være landmænd, der sørger for midlertidig bolig, mad og ikke mindst at være en støtte for dem.

- Der bliver ydet en kæmpe indsats fra mange sider i øjeblikket. Vi vil nu sørge for at alle, der har ledige boliger, et ekstra værelse, ja en ekstra seng, får mulighed for at tilbyde deres hjælp ad denne vej. Vi vil fra Struer i nord til Ribe i syd registrere alle, der har husly at tilbyde, siger Sven Agergaard, der er formand i Herning Ikast Landboforening samt bestyrelsesformand hos Sagro.

For efterfølgende at få kontakt til personer, der har behov herfor, kan ukrainske medarbejdere i landbruget kontakte Sagros sekretariat for at få oplysninger om, hvor der er ledige boliger.

- Vi forestiller os en simpel løsning, hvor vi registrerer de ledige boliger og efterfølgende kan de kontaktes, så aftalen laves direkte mellem herboende ukrainere og dem, der har de ledige boliger, siger Sven Agergaard.

Håber på overblik fredag

Man kan kontakte sekretariatet på: 70 21 20 40.

Alle medlemmer af Sagros ejerforeninger vil modtage en mail, hvor de opfordres til straks at tilmelde ledig boligkapacitet, og allerede fredag håber Sven Agergaard at have det første overblik, så ukrainske medarbejdere i landbruget kan henvende sig om ledige boliger.

De foreninger, der har iværksat initiativet, er Holstebro Struer Landboforening, Herning Ikast Landboforening, Sydvestjysk Landboforening, Jysk Landboforening, Familielandbruget Vest og Grindstedegnens Familielandbrug.

- Det er dog vigtigt at understrege, at initiativet gælder for alle, uanset om man er medlem eller ej, siger Sven Agergaard.

Mere info

Hvis man har ukrainere ansat, har Landbrug og Fødevarer udarbejdet en spørgsmål og svar-side, hvor man kan finde svar på langt de fleste spørgsmål.

Du kan læse helt korte, konkrete råd til, hvordan du drager omsorg for dine ukrainske ansatte på Landbrugsinfo.dk i artiklen »Drag omsorg for dine medarbejdere i en svær situation«, som er lavet af Seges Innovation.

 

Læs også