Indland 10-03-2022 15:23:39 Lucerneprotein kan blive fremtidens bæredygtige fødevareingrediens Forskere fra Aarhus Universitet er på jagt efter bæredygtige proteiner, der blandt andet kan erstatte soja og æg i fødevarer. Protein fra bælgplanten lucerne indeholder alle de essentielle aminosyrer, og nye undersøgelser viser, at det tilmed har en række egenskaber, der er afgørende i produktionen af et væld af fødevarer. Proteiner fra lucerne kan vise sig, at blive en vigtig ingrediens i fremtidens fødevareproduktion peger ny forskning på. Der kræves dog en del arbejde endnu, før det for alvor kan blive en vigtig del af fremtidens fødevareproduktion. Arkivfoto: Jacob Lund-Larsen Af Alexander Dornwirth ad@effektivtlandbrug.dk 61 22 67 55 Gem Skal din fromage eller kødalternativ i fremtiden være lavet på lucerne? Det arbejder forskere fra Aarhus Universitet hen imod, og det er der mange gode grunde til. Vil du læse mere? Prøv 30 dage for 30 kr. Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement. Allerede abonnent? Log ind Forrige artikel Næste artikel Læs også Medie: Eks-direktør i Agri Nord politianmeldt Dyreetisk råd får nye medlemmer Økologisk fond sender millioner mod køkkener Glæder sig over nye ændringer af planloven Ekstraordinær stor pulje til årets anden ansøgningsrunde i GUDP Vil have pyrolyseanlæg til Tybjerggaard