Bæredygtigt Landbrug satte et flot punktum for sommermøderne

Omkring 100 personer var med til Bæredygtigt Landbrugs tredje og sidste sommermøde, som foregik på Holmegaard Gods ved Næstved.

Formanden for Bæredygtigt Landbrug, Peter Kiær (i midten), i selskab med Thomas Larsen, driftsleder på Holmegaard Gods (til venstre), og godsejer Christian Danneskiold Lassen. Foto: Jesper Hallgren

Bæredygtigt Landbrug holdt for nylig tre sommermøder rundt i landet, og sidste stop på den lille rundtur var på Holmegaard Gods ved Næstved, hvor omkring 100 personer troppede op.

I Skovridersalen på det flotte sydsjællandske gods var der en kort velkomsttale af Christian Danneskiold Lassen, der ejer og driver Holmegaard Gods sammen med godserne Juellinge og Tryggevælde.

Det var blandt andet med stikpiller til de offentlige styrelser, som til tider kan skabe frustrationer hos Christian Danneskiold Lassen, der efterfølgende – sammen med godsets driftsleder Thomas Larsen – tog deltagerne med på en lille en rundvisning med have- og markvandring på de nærliggende arealer.

Holmegaard Gods omfatter mere end 1.200 hektar landbrugsjord og er på det seneste blevet ekstra eksponeret i fortrinsvis landbrugs- og politikerkredse takket være Bæredygtigt Landbrugs CarbonSpace-projekt.

Her dokumenterer Bæredygtigt Landbrug takket være satellitmålinger på netop Holmegaard Gods landbrugets enorme CO2-optag, der forhåbentlig får en positiv indflydelse på en kommende CO2-afgift.

Brug for medlemmernes feedback

Efter aftensmaden – velsmagende svineprodukter fra pølsevognen – var deltagerne tilbage i Skovridersalen, hvor faglig konsulent Jens Lund Pedersen holdt et indlæg om blandt andet klimafremskrivninger, metan og lattergas, mens faglig direktør Jørgen Evald Jensen efterfølgende tog over med et indlæg om vandplaner og den ufaglige udtagning af lavbundsjord.

Chefjurist Nikolaj Schulz orienterede også om diverse retsopgør samt om nødvendigheden af enkelte bedrifters høringssvar i relation til Vandområdeplanerne 2021-2027, ligesom han også berørte en lokal vandløbssag.

Peter Kiær, foreningens sjællandske formand, stod også for et indlæg på sommermøderne, og han er generelt meget tilfreds med forløbet af de tre sommermøder, som i alt havde deltagelse af omkring 600 personer.

- Mange landmænd benytter åbenlyst en lejlighed som denne til at få en dialog med os og vores forening, og tro mig. Vi har brug for medlemmernes feedback. Vi har fået virkelig gode råd og brugbare input at arbejde videre med takket være denne møderække, påpeger Peter Kiær.

Læs også