Efter uger med tørke: Håb om regn i det fjerne

Der kan være regn på vej til de østlige egne senere i juni måned, spår en prognose fra DMI.

Det er nok ingen hemmelighed, at der mangler vand på markerne i Danmark.

Ifølge TV2 Vejret er der ikke faldet en eneste milimeter vand fra himmelen de sidste 17 dage, og visse steder i Danmark, for eksempel på Bornholm, er der ikke faldet regn i flere uger. På solskinsøen er der nu indført afbrændingsforbud fra lørdag.

- På grund af den seneste tids mange dage med høj varme og ingen regn befinder Bornholm sig nu på det niveau i det såkaldte tørkeindex og Brandfare.dk, hvor vi ser nødt til at indføre afbrændingsforbud, skriver Bornholms Brandvæsen i en pressemeddelelse.

Fredag morgen har DMI's tærkeindex ramt 9,9, hvilket svarer til, at der over hele landet mangler mindst 99 millimeter vand i jorden. Dermed har tørkeintekset nået sit højeste niveau siden tørken i 2018.

Regn i horisonten?

Men måske er der vand på vej - et stykke ude i fremtiden. Således skriver DR Nyheder, at der måske kan falde regn om godt en uges tid.

- Der er stadig en stor grad af usikkerhed forbundet med det, da det er otte dage ude i fremtiden, men holder prognoserne, vil der på Bornholm, Sjælland og øerne falde mellem 3 og 13 millimeter, skriver DR.

Der vil dog mest være tale om byger, og det er næppe noget, der vil gøre en afgørende forskel på de vandhungrende marker.

Læs også