Landbrugets troværdighed er historisk høj

Landmændenes troværdighed blandt danskerne har aldrig været højere, viser en ny analyse.

Landmænds troværdighed blandt danskerne er historisk høj. I hvert fald ifølge Radius CPH’s 15. årlige troværdighedsanalyse, hvor et repræsentativt udsnit af danskerne vurderer 27 faggruppers troværdighed. Mens jordemødre, læger og sygeplejersker fortsat topper listen, er landmændene dette års højdespringere med en stigning på 0,09 point.

En medvirkende årsag til den øgede troværdighed er ifølge Nicolaj Taudorf Andersen, Radius CPH’s stifter og adm. direktør, samfundsdebattens fokus på danske virksomheders klimaløsninger.

- Landmændenes højdespring tyder på, at danskerne har lagt mærke til de mange historier om konkret, grøn handling ude på gårdene. Det får landmændene anerkendelse for. Og den har de meget brug for, når politikerne det kommende år skal beslutte, hvordan CO2-afgiften på landbruget konkret skal skrues sammen, siger Nicolaj Taudorf Andersen i en pressemeddelelse.

Stiger én plads

I undersøgelsen er danskerne blevet bedt om at vurdere faggruppernes troværdighed på en skala fra 1 til 5, hvor 1 er meget lav troværdighed, og 5 er meget høj troværdighed. Her opnåede landmændene i år en troværdighedsscore på 3,44. Landmændene er dermed trådt et skridt op ad ranglisten, hvor de nu ligger på en 17. plads.

Til sammenligning er faggrupper som brugtbilsforhandlere og politikere nær bunden af listen, der består af 27 faggrupper. Det er kun influencere, der har lavere troværdighed i Radius' måling. Faggrupperne, der omfatter sundhedspersonale, nemlig jordemødre, læger og sygeplejersker, ligger på de øverste pladser.

Læs også