bannerPos

Hverringe Gods fik besøg af K-kandidat

Redaktionen

16-05-2019 16:54

Kandidat til Europa-Parlamentet Pernille Weiss (K) har været på besøg hos Hverringe Gods ved Kerteminde. Her talte hun med godsejer Greve Niels Iuel Reventlow og driftsleder Rune Gjengedal om vækst, arbejdspladser og klimavisioner i et europæisk perspektiv.

Særligt klimavisioner blev vendt, da de større gårdejere, som Hverringe Gods, ejer en masse jord og især skov og er nogle af dem, der snakkes om – men ikke med – når snakken går om klimaet. 

Pernille Weiss gav udtryk for, at hun bakker op om landbruget:

- Det danske landbrug er vigtigt for beskæftigelsen, vores sundhed og tryghed. Jeg vil arbejde for at give det danske landbrug de bedst mulige vilkår for at vokse og gå forrest i klimakampen. Og hun tilføjede: 

- Vi skal værne om det danske landbrug. Jeg vil sørge for optimale rammer for, at det danske landbrug fortsat kan være førende i EU og i verden.

Leverer individuelle løsninger til hver landmand

Kør med maskinerne året rundt, men betal leasingydelserne i oktober, november og december, når likviditeten på bedriften har det bedst, lyder et tilbud.

Sen sprøjtning i vårsæd til forebyggelse af aks- og strånedknækning

Det anbefales kun at vækstregulere vårsæd, hvis der er en meget frodig vækst. Svampesprøjtning har også effekt mod aks- og strånedknækning.

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.
Side 1 af 1542 (30839 artikler)Prev1234567154015411542Next