Klimaaftrykket på dansk svinekød fortsætter ned

Svineleverandørerne hos Danish Crown har sænket deres udledning af CO2 med næsten syv procent siden 2016. Nu håber slagterigiganten på at klimaaftrykket kan sænkes med yderligere fire procent inden udgangen af 2022. Det svarer til det samlede CO2-aftryk fra 12.000 danske husstande.

Danish Crowns ejere er blevet målt op imod en norm for udledning baseret på tal fra 2016, der viser, at en gris fra fødsel til slagtning udleder 239 kg. CO2. De foreløbige estimater viser, at grise fra andelshavernes stalde i dag udleder 6,7 procent mindre CO2 end normen, eller hvad der svarer til 223 kilo CO2.

- Vores ejere og Baltic Control har gjort et fantastisk stykke arbejde for at danne et overblik over den miljømæssige påvirkning hos hver enkelt landmand. Samtidig er jeg rigtigt glad for, at vores ejere samlet set har en målsætning om at nedbringe deres klimaaftryk med yderligere 4,1 procentpoint, inden de i 2022 igen får besøg af Baltic Control, siger Nicolaj Nørgaard, der er direktør i Danish Crown Ejerservice.

Hvis ejerne når de mål de har sat tre år frem, svarer det til en reduktion på 26,5 kg. CO2 pr. gris i forhold til normen fra 2016.

Læs også