Længere mellem de »sorte slagtere«

For ti år siden fik Fødevarestyrelsens Rejsehold omkring 100 tip om ulovlige slagtere fra forbrugerne. Flere af dem førte til uregistrerede virksomheder uden hverken dyrlægekontrol, skadedyrssikring eller rindende vand, ulovligt solgte flæskestege og andre udskæringer fra de såkaldte brokgrise. Grise som slagterierne afviser, fordi landmanden ikke har taget hånd om dyrevelfærden. I andre tilfælde var det leverpostej og pølser forarbejdet på snavsede maskiner i uhygiejniske staldlokaler eller udhuse, som efterforskerne stødte på. Men de senere år er udviklingen vendt.

- Vi får stadig tip fra forbrugerne, men de seneste fem år har vi kun fået i omegnen af 20 tip om året om den slags ulovlige virksomheder, som vi typisk kalder »sorte slagtere«, forklarer leder af Fødevarestyrelsens Rejsehold, Michael Rosenmark.

Fødevarestyrelsens anbefalinger til forbrugeren lyder: 1) Tjek om der er en smileyrapport ved indgangsdøren, hvis nej så køb et andet sted. 2) Er der rent og pænt og har du tillid til, at ejeren har styr på butikken. 3) Virker tilbuddet for godt til at være sandt, kan det være fordi, der er set stort på både fødevaresikkerhed, dyrevelfærd og momsregler.

Læs også