bannerPos

Nedsæt risikoen for ASF med information

08-01-2020 23:38

Mange medarbejdere på både kreatur- og svinebedrifter har haft juleferie, og dermed mulighed for at tage madpakker med retur til Danmark. Heri ligger der dog også en risiko for at bringe afrikansk avinepest med, oplyses det i seneste nyhedsbrev fra Danish Crown.

- Vi har hørt om flere tilfælde, hvor udenlandske medarbejdere har taget mad med hjem fra ferie i deres hjemland. Afrikansk svinepest kan overleve i råt såvel som røget kød. Derfor er vores klare opfordring, at medarbejdere ikke tager madvarer med hjem fra udlandet, siger Jens Munk Ebbesen, der er områdedirektør for Fødevare- & Veterinære Forhold ved Landbrug & Fødevarer.

Han gør samtidig opmærksom på, at advarslen ikke kun gælder for de landmænd, der har grise i stalden.

- Selvom man har kreaturer, og afrikansk svinepest kun smitter grise, har mange udenlandske medarbejdere i Danmark netværk i mange forskellige landbrug. Derfor er der teoretisk set ikke langt fra en pakke kødpålæg på en kvægbedrift til en madpakke på en svinebedrift. Derfor er det vigtigt at have styr på og tale om, hvad ens udenlandske medarbejdere tager med hjem. Og især at det ikke skal ende i stalden, hos andre venner fra udlandet eller naturen for den sags skyld, siger Jens Munk Ebbesen.

SLF lander millionoverskud

En fokuseret indsats på kerneområdet landbrug og andre tiltag betyder, at SLF kan fejre 20-års jubilæum med et overskud på 3,4 millioner kroner i seneste regnskabsår.

Foder til problemfri fravænning og høj tilvækst

Jeppe Sørensen har siden bedriftens start i 2017 fodret smågrisene med Primefeed fra før og efter fravænning. Og selvom han har prøvet alternativer, er han altid vendt tilbage til foderkonceptet.

Kampen om de danske vandløb

Den augustdag i 2018 gjorde Åge Knudsen bare det, han og familien altid havde gjort, når jorden blev for våd. Det skulle have været hurtigt overstået, men involverer nu både politi, kommuner, naboer og advokater.

Faunastriber kan opretholde EU-hektarstøtte på lige fod med efterafgrøder

Landmændene kan så dyrevenlige blomster og planter og stadig få den såkaldt grønne støtte fra EU’s landbrugskasse.

Faunastriber breder sig som ukrudt

Sidste år fordoblede landmænd i Herning-Ikast Landboforening deres areal til at fremme biodiversiteten på dyrkede arealer.

Vi bliver taget alvorligt

Pløjefri dyrkning og Conservation Agriculture bliver stadig mere udbredt af mange gode grunde, og som virkemidler kan de en masse, som i de kommende år vil fylde meget mere både fagligt og politisk, lød det på FRDK's generalforsamling 27. februar på Fyn.

Højt at flyve, dybt at falde

Jeg bliver nød til at vende aktiemarkedet igen, for anden gang i denne uge. Spredning af Coronavirus har sat gang i et historisk kursfald på de store aktie-index i denne uge og det er ikke slut endnu.

Kombinerer stordriftsfordele med lokal forankring

De seneste år har man jævnligt kunne læse, at TBS Maskinpower med base i Starup ved Grindsted har ekspanderet og udvidet deres salgsområder for henholdsvis Fendt og Valtra.
Side 1 af 1783 (35647 artikler)Prev1234567178117821783Next