bannerPos

Nu kan man igen søge om støtte til vådområder

Redaktionen

17-06-2019 17:19

Årets anden ansøgningsrunde til vådområdeprojekter er nu åben i Tast-selv service, og ansøgningsfristen er 3. september 2019, oplyste Landbrugsstyrelsen i går.

Kommuner og Naturstyrelsens lokale enheder kan i perioden 14. juni til 3. september 2019 søge om tilskud til forundersøgelse og etablering af kvælstofvådområder og fosforvådområder.

Vådområderne bidrager til at reducere udledningen af næringsstoffer til gavn for vandmiljøet, og projekterne bidrager til at opfylde Vandrammedirektivet.

Formålet med kvælstofvådområder er at forbedre vandmiljøet ved at reducere udledningen af kvælstof til fjorde og kystvande, der har behov for en reduceret kvælstoftilledning.

Formålet med fosforvådområder er at forbedre vandmiljøet ved at reducere udledningen af fosfor til søer, der har behov for en reduceret fosfortilledning.

Det er kommunerne og Naturstyrelsens lokale enheder, der kan søge om tilskud til kvælstofvådområdeprojekter. For fosforvådområdeprojekter er det kun kommunerne, der kan søge om tilskud.

Landbrugsstyrelsen administrerer vådområdeordningen i samarbejde med Miljøstyrelsen.

Man kan læse mere i Tilskudsguiden på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland
Side 1 af 1612 (32225 artikler)Prev1234567161016111612Next