Ny ejerstruktur styrker

Rådgivningsselskabet Sagro indtræder i ejerkredsen og styrker den i SvineRådgivningen.

De sidste underskrifter blev forleden sat på I/S-kontrakten for SvineRådgivningen. Til venstre formand for Svinerådgivningen Bent Graversen og formand for SAGRO, Søren Søndergaard.
Sagro er indtrådt som medejer af Svinerådgivningen og bliver dermed medejer sammen med Vestjysk Landboforening, Sønderjysk LF, Lemvigegnens Landboforening og Kolding Herreds Landbrugsforening.
- Med en stor ejerkreds kan vi i rådgivningen sikre de helt rigtige kompetencer, siger formand for Svinerådgivningen, Bent Graversen, der også er formand for Lemvigegnens Landboforening.
SvineRådgivningen har 20 ansatte, der har til huse i Herning, Vojens og Kolding. Rådgivningen har haft en pæn vækst over de seneste år, hvor det ikke mindst er avl og kernestyring, foder- optimering og handel samt coaching, der har været i fokus.
 

Større krav til rådgivning

- Der er nok et fald i antallet af svinebrug, men til gengæld bliver de større, hvilket betyder, at vi oplever, at kunderne stiller større krav til rådgivning om den optimale fodring, ligesom coaching på staldgangen bliver fortsat mere almindelig, siger direktør i SvineRådgivningen, Kjeld Askjær.
SvineRådgivningen er desuden præget af, at arbejdet i staldene i høj udføres af udenlandske medarbejdere. I den forbindelse drives omkring 25 ERFA grupper og staldskoler. Dermed dækker SvineRådgivningen alle niveauer, lige fra medhjælper over driftsleder til ejere.
- Vores rådgivning på det felt flytter sig til at handle temmelig meget om ledelse af medarbejdere på staldgangen, og om hvordan man uddanner og fastholder de ansatte, siger Kjeld Askjær.
Ud over ejerkredsen samarbejder SvineRådgivningen med en række øvrige landboforeninger og dyrlæger.
 

Med tilbagevirkende kraft

Lemvigegnens Landboforening, Vestjysk Landboforening, Holstebro-Struer Landboforening og Herning Ikast Landboforeningen har indtil nu ejet en del af Svinerådgivningen sammen med KHL og SLF.
Med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2018 er Sagro trådt ind i stedet for Herning-Ikast og Holstebro Struer Landboforening

Læs også