bannerPos

Arla inspireret af unges klimatanker

Unge menneskers krav til klimafokus er en udfordring for Arla, mener landedirektør Jakob B. Knudsen. Men klimafokusset er også en inspiration for mejerigiganten, mener han.

Henning K. Andersen

Journalist, Effektivt Landbrug
14-06-2019 09:26
Det er meget inspirerende for Arla, at mange unge mennesker er engageret i klima- og miljøspørgsmål, mener man hos mejerigiganten. Engagementet understreges i en ny undersøgelse.

84 procent af alle danske 15-17-årige mener, at klima er det vigtigste politiske emne. Det viser en undersøgelse, der er lavet af Efterskoleforeningen og Radius på vegne af Arla Foods.

Jakob B. Knudsen, landedirektør i Arla Danmark, synes, at de unge er en inspiration: 
- Vi står ved en historisk skillelinje. Klimaet kører af sporet, hvis vi ikke handler. I den forbindelse er det meget inspirerende, at de unge i så et stort antal engagerer sig i klimaspørgsmålet og tror på løsninger, der involverer alle. For det er netop i fællesskab i alle dele af samfundet, at vi skal finde de grønne svar og føre dem ud i livet.

Til gengæld tror kun 15 procent af de unge på, at virksomheder rent faktisk mener deres klimaløfter alvorligt. Det stiller yderligere krav til fx Arla, medgiver Jakob B. Knudsen.

- Arla og masser af andre virksomheder er meget klimaambitiøse. Og vi arbejder hårdt på at gøre vores produkter og virksomheder klimavenlige. Men meldingen fra de unge er klar: Vi skal blive meget bedre til at fortælle om, hvad vi gør – og i handling hele tiden gøre os fortjent til deres klimatillid. Det er vi opsatte på at lykkes med hos Arla, siger han.

I forbindelse med Folkemødet 2019 har Efterskoleforeningen og Radius på vegne af Arla Foods gennemført en undersøgelse om danske efterskoleelevers viden og holdning til klima og bæredygtighed samt egen adfærd i forbindelse med at leve bæredygtigt. Undersøgelsen er indsamlet blandt 898 danske efterskoleelever i alderen 15-17 år i maj 2019.

15 procent af de adspurgte tror, at virksomheder mener det, når de siger, at de arbejder hårdt for at være klimavenlige. Mens 52 procent tror, at det kun er et fåtal af virksomhederne, som rigtig mener det.

84 procent af de unge mener, at miljø og klima er det vigtigste politiske emne.w

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.

Omlægning med succes

Det økologiske marked er i vækst. Vurderingen i branchen er derfor, at der også fremover vil være behov for flere økologiske producenter.

Prisen på omlægningskornet kommer op igen

Økologi er stadig populært og holder prisen. Prisfaldet på korn under omlægning til økologi er et bump på vejen. Det vurderer økologichef i Agri Nord, Thomas Vang Jørgensen.

Jerseyavlere: - Hvad så når markedet er mættet?

Inden længe er det slut med at aflive jerseytyrekalve, og som det ser ud nu, vil man i stedet kunne lave flere kvier til eksport. Men hvad så når eksportmarkedet er mættet, spurgte flere jerseyavlere ved gårsdagens årsmøde i Dansk Jersey i Esbjerg.

Styrelse lægger sig fladt ned og beklager efterafgrødebrev

Et brev fra Landbrugsstyrelsen, som blev sendt ud torsdag aften til landmænd med efterafgrøder, betød ekstra travlhed på planteavlskontorerne fredag morgen. Brevet gjorde landmænd i tvivl om, hvorvidt de havde indberettet deres efterafgrøder til styrelsen korrekt.
Side 1 af 1632 (32627 artikler)Prev1234567163016311632Next