Skills kommer til Roskilde næste år

Roskilde bliver værtsby for det store årlige danmarksmesterskab for erhvervsuddannelserne i april 2024.

Roskilde er Region Sjællands største uddannelsesby og kan med DM i Skills sætte øget opmærksomhed på erhvervsuddannelser, inddragelse af uddannelsesinstitutionerne, skoler og erhvervsliv og ikke mindst de unge uddannelsessøgende.

- Det er med stor begejstring, at vi byder DM i Skills velkommen til Roskilde. Der er så mange muligheder i erhvervsuddannelserne – om man brænder for at gøre det ypperste som bager, blomsterdekoratør eller brolægger, så er der potentiale for et forrygende arbejdsliv. Jeg glæder mig til sammen med SkillsDenmark og uddannelser og erhvervsliv i Roskilde til at skabe et brag af en event i Roskilde, siger borgmester Tomas Breddam.

Selvom DM i Skills varer tre dage, kommer samarbejdet mellem SkillsDenmark og Roskilde Kommune til at strække sig over mere end et år. Danmarksmesterskabet indeholder nemlig også en indsats overfor folkeskoleklasser i hele landet og Region Sjælland.

- Afholdelsen af DM i Skills i Roskilde bliver kulminationen på en længerevarende indsats for at sætte fokus på erhvervsuddannelser. SkillsDenmark samarbejder med kommunerne og regionen om at udarbejde undervisningsmateriale, tilbyde rollemodeller til klassebesøg og skabe lokale optakt-events. Og vi ser frem til at gøre en stærk indsat sammen med Roskilde Kommune for at styrke erhvervsuddannelserne i området, siger næstformand i SkillsDenmark, Michael Boas Pedersen.

Læs også