Her er årets landsby

Landdistrikternes Fællesråd, Landsforeningen Landsbyerne i Danmark og Forenet Kredit har udpeget årets landsby i Danmark.

I et særdeles tæt felt har landsbyerne Bolderslev, Borris og Sparkær dystet om den hæderfulde titel som Årets Landsby 2023.

I sidste ende var det Sparkær ved Viborg, der fejede benene væk under dommerne og dermed kunne løbe med sejren, titlen og præmien på 50.000 kroner.

I år var dommerne på udkig efter en landsby, der stod sammen gennem energikrisen. Det fandt de i Sparkær, da de besøgte byen i slutningen af august. Med sine 625 indbyggere er Sparkær den mindste af årets tre finalistlandsbyer, men det har ikke været en hindring for byens udvikling.

De tre finalistlandsbyer Borris, Bolderslev og Sparkær har på hver deres måde imponeret dommerkomitéen.

- Vi har mødt tre landsbyer med imponerende og stærke fællesskaber, en høj grad af frivillighed og masser af viljestyrke. Det har været meget lærerigt og inspirerende, og jeg ved, at alle tre finalistlandsbyer vil være en inspiration for mange landsbyer rundt omkring. I Sparkær bruger man humlebien som logo, fordi den ikke burde kunne flyve, men den gør det alligevel. Det er et sjovt, men godt eksempel på, at med vilje er der vej, siger Helene Simoni Thorup fra dommerkomiteen.

Kåringsfesten af Årets Landsby 2023 afholdes i vinderlandsbyen Sparkær den 23. september 2023.

Læs også