Slot åbner dørene for gamle, spejlblanke slidere

Hvis du synes, at din veterantraktor fortjener noget mere opmærksomhed, så er der mulighed for at få den gamle slider udstillet på Gram Slot i den anden weekend i november.

I weekenden den 11.-12. november er der mulighed for at komme på veterantraktorudstilling og stumpemarked på Gram Slot.

Og hører du til dem, der selv har en gammel slider, du gerne vil have udstillet, så er der også mulighed for det.

- Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet senest den 28. oktober, og det er gratis at udstille, lyder det fra Dansk Veteran Traktor Klub, der arrangerer udstillingen i samarbejde med Gram Slot.

Rene maskiner

- Der er ikke valgt et tema, men slut op om arrangementet ved at komme med din traktor, entreprenørmaskine, motor eller landbrugsmaskine, modeller, samt andre ting der relaterer til klubbens virke, lyder opfordringen videre.

- Der stilles ikke krav til, at materialet skal være nyrestaureret. Dog skal det være funktionsdygtigt og i pæn og ren stand, lyder anvisningen fra klubben, der har følgende praktiske krav til de udstillede maskiner:

- Der må kun køres ind i hallen på gummihjul. Der må maksimalt være 5 liter brændstof i tanken, og stelkablet skal afmonteres, når køretøjet er på plads i hallen.

Efterlyser frivillige

Samtidig med at der åbnes op for tilmelding af de gamle maskiner, så efterlyser klubben frivillige hjælpere:

- Et antal medhjælpere er nødvendig for at kunne gennemføre arrangementet, lyder det.

Veterantraktorklubben oplyser, at der er åbent for indkørsel af de gamle maskiner torsdag og fredag den 9.-10. november i tidsrummet klokken 8-18, og at alle maskiner skal være på plads senest fredag aften klokken 18.

Efter udstillingens afholdelse i weekenden, foregår oprydningen søndag klokken 16-20.

Fællesspisning

Ud over, at det vil være gratis at udstille, så vil der være plads til campingvogne med adgang til bad, toilet og strøm, men det vil også være muligt at leje værelser hos Gram Slot.

- Mad og drikke kan købes til rimelige priser i slottets cafe, lyder det fra arrangørerne, som tilføjer, at selvom det ikke er tilladt indtage mad og drikke i udstillingsområdet, så er kaffe og småkager dog undtaget.

Lørdag aften klokken 17 vil der være fællesspisning for klubbens medlemmer i Gram Slots restaurant, ligesom der både lørdag og søndag morgen vil være fælles morgenmad for udstillere, der har bestilt det.

Slotsejeren taler

Både besøgende og udstillere kan glæde sig til lørdag klokken 11, hvor slotsejer Svend Brodersen afholder åbningstalen.

Udstillingen er åben lørdag-søndag den 11. og 12. november i tidsrummet klokken 10-16, hvor entreen koster 75 kroner for voksne og 35 kroner for børn.

Læs også