600 køer på Bornholm æder 12 kg roer dagligt
På »Borndal« har 12 kg fodersukkerroer dagligt pr. ko løftet mælkens fedtindhold fra 3,90 procent til 4,35 procent. Proteinindholdet og mælkeydelsen er uændret.

- Efter, at vi er begyndt at fodre med roer, er mælkens fedtindhold steget fra 3,90 procent til 4,35 procent. Og proteinindholdet og mælkemængden er uændret, selv om der er lidt mere jord i roerne, end der ville have været, hvis de var blevet høstet og håndteret til foderbrug, fortæller Simon Skov Holm. Fotos: Erik Kjærgaard Christensen
Erik Kjærgaard Christensen
Ved Årsballe midt på Bornholm ligger gården »Borndal«, der er en af de omkring 15 tilbageværende malkekvægsbedrifter på øen i Østersøen.
Det summer af aktivitet, da Effektivt Landbrugs udsendte ankommer til stedet en dejlig sommermorgen og bliver modtaget af ejeren, 42-årige Simon Skov Holm, der er sjette generation på stedet.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her