Fodringsdagen 2024 er lige om hjørnet

Tirsdag den 10. september er der Fodringsdag i MCH Herning Kongrescenter.

Denne gang delt i fire temaer. Første tema hedder: »Ny husdyrlov med Bovaer eller fedt« og kommer til at handle om, hvordan vi sikrer en god implementering, og hvad det betyder for klimaet og mælkeproduktionen.

Temaet bliver behandlet gennem fem indlæg på dagen, hvor Jesper Lehman fra Landbrugsstyrelsen vil fortælle om mulighederne for støtte til reduktion af metanudledningen fra konventionelle malkekøer. Herefter vil Nicolaj Ingemann Nielsen fra Seges Innovation gøre deltagerne klogere på bovaerkrav, og hvordan vi sikrer en god implementering.

Inden formiddagskaffen vil Christian Børsting og Martin Weisbjerg fra Aarhus Universitet holde et indlæg om fedtkrav, og hvordan det påvirker klimaet, produktionen og mælkens sammensætning, hvorefter Rudolf Thøgersen fra Seges Innovation vil holde et indlæg om analyse af råfedt og fedtsyrer i grovfoder i praksis.

Slutteligt vil Birgitte Raun fra DLG fortælle om, om der er Bovaer og fedt nok på hylderne til de danske mælkeproducenter.

Sundhed og protein

Herefter skifter fodringsdagen til næste tema »Sundhed«, hvor Niels Bastian Kristensen fra Aarhus Universitet har et enkelt indlæg om midtlaktations-mælkefeber og risikovurdering.

Efter frokost er temaet protein. Og her sætter Henrik Martinussen fra Seges Innovation fokus på tilpasningsmuligheder ved ophøret af kvægundtagelsen, mens Martin Weisbjerg og Wenji Wang fra Aarhus Universitet vil kigge på kvælstofkildens betydningen for mælkeproduktionen og metanemissionen.

Klimaforbedret grovfoderproduktion

Omdrejningspunktet for eftermiddagens program er klimaforbedret grovfoderproduktion. Her vil man blandt andet kunne blive klogere på klimaftryk ved dyrkning af græs, majs og roer – et indlæg ved Søren Kolind Hviid fra Seges Innovation.

Efterfølgende vil Louise Kornfelt fra Velas fortælle om roer i praksis, og hvordan de kan opbevares rationelt, mens Emma Hvas fra Aarhus Universitet fortsætter i samme boldgade og fortæller om sammensætning, foderværdi og prøveudtagning ved roeensilage.

Fodringsdagen arrangeres af Seges Innovation og Aarhus Universitet og starter med morgenkaffe klokken 9.00 og slutter klokken 15.30.

Læs også