Øget pres på oksekødsmarkedet

Det europæiske marked for okse- og kalvekød kæmper fortsat med det manglende salg til restauranter, kantiner og hoteller, men hvor december tog noget af presset af markedet, fordi de europæiske forbrugere købte dyrere udskæringer i forbindelse med højtiderne, så har januar lagt yderligere pres på. Sådan lyder det i en markedskommentar fra Danish Crown.

- Forbruget samler sig om de gængse hverdagsretter, mens de dyre udskæringer er sat noget under pres. Det skaber en ubalance i afsætningen, som er mere udtalt i det nye år, fordi restriktionerne er blevet udvidet, og januar er samtidig ikke en måned, hvor forbrugerne mødes til middagsselskaber, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Ubalancen er den samme på de andre europæiske markeder, og det har senest betydet et markant fald i noteringen i Tyskland, hvor næsten alle kategorier er sænket med 10 cent, og forventningen er, at det fortsætter.

- Det kan potentielt blive en hård periode, vi kigger ind i, hvis restriktionerne ikke lempes i Europa. Dog vil jeg sige, at vi formentlig står bedre end mange af vores konkurrenter qua vores gode samarbejdspartnere på hjemmemarkedet og en fornuftig lagersituation, men det ændrer ikke på, at der skal ændringer til i vores afsætningsmuligheder, siger Henning Sønnichsen.

hka
 

Læs også