Malkekoens ydelse er upåvirket af at få en krydsningskalv efter kødkvæg
Analyser af tre års data for jersey og holstein viser, at ydelsen ikke bliver påvirket i forhold til, om koen får en renracet kalv eller en kødkvægskrydsning. Forskellen, nogle oplever, skyldes ens egen selektion for hvilken ko, der skal have kødkvæg.

Analysen viste en øget kodødelighed på 1 procentpoint ved tyrekalve og 0,5 procentpoint ved kviekalve i forhold til køer, som fik renracede kalve. - Vi ved ikke hvorfor, siger Rasmus Stephansen, Seges. Arkivfoto
Nogle kvægbrugere oplever, at krydsningskalve efter kødkvæg påvirker koen. Derfor har Seges analyseret tre års kælvningsdata for jersey og holstein, hvor der er korrigeret for besætningseffekter og genetisk niveau.
Informationerne er analyseret på to kælvningsgrupper: Efter drægtigheder ved første inseminering, og efter drægtigheder mere end 120 dage efter kælvning.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her