Malkekoens ydelse er upåvirket af at få en krydsningskalv efter kødkvæg

Analyser af tre års data for jersey og holstein viser, at ydelsen ikke bliver påvirket i forhold til, om koen får en renracet kalv eller en kødkvægskrydsning. Forskellen, nogle oplever, skyldes ens egen selektion for hvilken ko, der skal have kødkvæg.

Nogle kvægbrugere oplever, at krydsningskalve efter kødkvæg påvirker koen. Derfor har Seges analyseret tre års kælvningsdata for jersey og holstein, hvor der er korrigeret for besætningseffekter og genetisk niveau.

Informationerne er analyseret på to kælvningsgrupper: Efter drægtigheder ved første inseminering, og efter drægtigheder mere end 120 dage efter kælvning.

Vil du læse mere?

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Prøv 30 dage for 30 kroner

Allerede abonnent?

Læs også

Nyt projekt med laboratorie-mælk
Fokus på unges ulykker med kvæg
Fodring med frisk græs øger kvaliteten af hjemmedyrket protein
Et bæredygtigt perspektiv: Koen kan være mere end blot en klimasynder
Staldindretning i ko og kalv-systemer
Arla: Anderledes ko-springe-dag