Et bæredygtigt perspektiv: Koen kan være mere end blot en klimasynder

Èn af vejene til en mere bæredygtig fødevareproduktion går gennem optimering af dyrenes foder. Nok omtales koen som klimasynderen, men ifølge foderekspert i DLG, Ida Steensen, bør vi se på koen i et bredere perspektiv. Koen har et unikt fordøjelsessystem, der gør den i stand til at omdanne biprodukter, og med en gennemtænkt fodersammensætning kan vi rykke koen i en mere bæredygtig retning.

I starten af februar lancerede DLG sin koncerndækkende bæredygtighedsplan, Zero, der sætter konkrete mål for koncernens arbejde med bæredygtighed - både på det visionære niveau, men også på det konkrete, løsningsorienterede niveau.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kroner

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også

Ingen udsigt til sukkerbomber
Management og produktionsøkonomi for krydsningskvier til rødt kød
Tre måder at sikre økonomien uden aflivning af tyrekalve
Senere første slæt bør ikke gå ud over kvaliteten
Nyt koncept: Kvier kan blive til rødt oksekød
Thise Mejeri låner en million kroner af forbrugerne