Landbruget anvender kage som foder og undgår madspild
Det er en del af både klimadagsordenen, tanken om bæredygtighed, madspild og miljø, at virksomheden Adival forarbejder kager, som ikke kan serveres til eftermiddagskaffen, til kvægfoder.

Man kan ikke se det. Men en del af robotblandingen ved Kristian Hindhede Ventzel er kage. Kage, som kommer fra firmaet Adival. Foto: Tenna Bang
Kagemixen, som tilsættes kraftfoderblandingen hos mælkeproducent Kristian Hindhede Ventzel ved Brande, kommer fra virksomheden Adival.
Virksomheden ligger i Billund og har igennem godt 20 år beskæftiget sig med at forarbejde rest- og spildprodukter fra levnedsmiddelindustrien til foderprodukter til landbruget.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her