Landbruget anvender kage som foder og undgår madspild

Det er en del af både klimadagsordenen, tanken om bæredygtighed, madspild og miljø, at virksomheden Adival forarbejder kager, som ikke kan serveres til eftermiddagskaffen, til kvægfoder.

Kagemixen, som tilsættes kraftfoderblandingen hos mælkeproducent Kristian Hindhede Ventzel ved Brande, kommer fra virksomheden Adival.

Virksomheden ligger i Billund og har igennem godt 20 år beskæftiget sig med at forarbejde rest- og spildprodukter fra levnedsmiddelindustrien til foderprodukter til landbruget.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kroner

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også

Nyt koncept: Kvier kan blive til rødt oksekød
Thise Mejeri låner en million kroner af forbrugerne
»Stevnskalven« på vej: Nyt tiltag skal vende tab til en god forretning
Potentiale i mælk fra gamle kvægracer
Seks slæt – bedst økonomi for økologer
Arla-landmænd blandt verdens mest klimaeffektive