Konkursramt landmand: Gravede 185 døde slagtekalve ned

En landmand er blevet idømt en bøde i retten, fordi han har gravet 185 døde kalve ned på sine marker. Landmanden forklarede i retten, at han ikke så nogen anden udvej, det skriver Jydske Vestkysten.

En 45-årig landmand fra Haderslev-området er blevet idømt en bøde på 35.000 kr. for blandt andet at grave døde salgtekalve ned på sin grund. Det skriver Jydske Vestkysten.

Landmanden, der i dag er erklæret konkurs, forklarede i retten, at det var økonomiske problemer, der tvang ham ud i det. I perioden april 2017 til februar 2019 havde han svært ved at betale sine regninger inklusiv regningen for afhentning af døde dyr.

Landmanden gik derfor til sit pengeinstitut, der i perioden stod for at betale hans regninger, men de ville ifølge landmanden ikke finde pengene til Daka.

- Jeg sagde direkte til mit pengeinstitut, at jeg ikke skulle have de døde dyr liggende på min grund. Der var en smitterisiko, og de skulle heller ikke bare ligge der og rådne. Så graver jeg dem ned, men det var de ligeglade med, forklarede landmanden i retten, 

 

Læs også