Arla hæver mælkeprisen med en eurocent

Arlas konventionelle mælkepris stiger i oktober med 7,4 øre/kg. Acontoprisen for økologisk mælk forbliver uændret.

Pr. 1. oktober stiger Arlas acontopris for konventionel mælk med 7,4 øre/kg (1,00 €c/kg). Derimod forbliver acontoprisen for økologisk mælk uændret. 

Det betyder, at Arlas acontopris for konventionel mælk af førsteklasses kvalitet baseret på GMO-frit foder, hvor medlemmet har indsendt data for Klimatjek, vil være 434,1 øre/kg. 

På tilsvarende vis vil Arlas acontopris for økologisk mælk af førsteklasses kvalitet, hvor medlemmet har indsendt data for Klimatjek, være 475,5 øre/kg.  

Den kvartalsvise valutakursjustering påvirker acontoprisen positivt med 0,7 øre/kg, meddeler Arla.

Fortsat lavere produktion

I en markedskommentar skriver selskabet, at en hurtig genopretning af den globale mælkeproduktion ikke er i sigte på trods af de fortsat høje mælkepriser.

- I Europa forventes en lille vækst i juli på 0-0,5 procent sammenlignet med sidste år, men kun fordi indvejningen i juli 2021 var relativt lav. USA endte med +0,2 procent i juli, hvilket er en lille stigning, men under forventning. New Zealand endte på -5,5 procent i juli, selvom juli er den næstlaveste produktionsmåned i New Zealand. 

Ostemarkederne har generelt været meget stille og stabile i de seneste måneder, som har været præget af ferie. 

Stabilt smørmarked

Mælkepulvermarkedet er ifølge Arla genoprettet.

- Priserne på skummetmælkspulver er steget for alle større produktionsområder, og futurespriserne er betydeligt forbedret, skriver selskabet, der også bemærker, at EU's smørmarked har været meget stabilt, og prissætningen af smør i USA ligger tæt på EU-niveau. 

 

Dette driver udviklingen i mælkeprisen 

  • EU-råvarepriser stiger  
  • Arlas salgspriser stiger 
  • Mælkeindvejningen stabiliseres i visse områder 
  • På grund af det aktuelle høje prisniveau vælger forbrugerne billigere produkter, hvilket medfører et fald i efterspørgslen efter økologiske produkter  

Kilde: Arla Foods

Læs også